Penn Badgley: “‘You’ seizoen 4 krijgt ander genre”

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan het vierde seizoen van de Netflixreeks You. In een interview met Entertainment Tonight verklapte hoofdrolspeler Penn Badgley (Joe Goldberg) al enkele dingen over dat vierde seizoen van de reeks.

Het vierde seizoen van You zal er op verschillende vlakken anders uitzien dan de vorige seizoenen. De reeks over stalker Joe Goldberg zal verhuizen van locatie, maar krijgt volgens hoofdrolspeler Penn Badgley ook een nieuw genre. Dit is wat hij al verklapte.

Parijs en Londen

Een eerste verschil in de reeks wisten we eigenlijk al. Seizoen 4 zal zich namelijk afspelen op een nieuwe locatie. Op het einde van het derde seizoen zagen we hoe Joe naar Parijs trok. Maar daar zal hij niet blijven. Netflix deelde namelijk al een foto van de set in Londen. Hoe Joe in Londen terechtkomt zullen we waarschijnlijk te zien krijgen in de nieuwe afleveringen.

Die verhuis van Parijs naar Londen was eigenlijk niet gepland, zo laat Penn Badgley nu weten aan Entertainment Tonight. “Om eerlijk te zijn, Londen was goedkoper”, vertelde de acteur daar. Hij liet ook weten dat de opnames van de eerste vier afleveringen van het vierde seizoen al achter de rug zijn.

Ander genre

Badgley kreeg de vraag of de nieuwe locatie iets zal veranderen voor Joe. “Hij zou het hopen. Maar het probleem ligt bij hemzelf en niet bij zijn omgeving. Hij probeert wel altijd te veranderen, maar dat lukt hem niet.” In het vierde seizoen zullen we Marianne (Tati Gabrielle) ook terugzien, maar zij is niet het enige personage dat terugkeert. “Er zullen nog enkele andere bekende gezichten opduiken”, verklapt Badgley, zonder te vertellen om wie het gaat.

Het grote verschil wordt een verschuiving van genre. “De toon zal hetzelfde blijven, maar er komt een shift in het format. Het voelt bijna alsof de show een nieuw genre krijgt. En ik denk dat het werkt.” Er is nog geen releasedatum bekend voor het vierde seizoen van You, maar vermoedelijk zal het seizoen verschijnen in het voorjaar van 2023.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...