PewDiePie geeft award voor 100 miljoen subscribers gratis weg: Dit is waarom

De populaire YouTuber PewDiePie was in augustus 2019 de allereerste content creator ooit die de kaap van 100 miljoen subscribers overschreed op de videowebsite. Daarvoor ontwierp YouTube speciaal voor hem een unieke award. Maar die award heeft PewDiePie gratis weggegeven aan een van z’n fans. In een video legt hij uit waarom.

Felix Kjellberg, aka PewDiePie, is nog steeds de grootste individuele YouTuber ter wereld. Op dit moment heeft hij 110 miljoen subscribers en dat aantal neemt nog steeds toe. Samen met T-Series, Cocomelon en SET India is PewDiePie de enige die meer dan 100 miljoen subscribers heeft op het platform.

Award

In de zomer van 2019 was de wereld in de ban van PewDiePie vs. T-Series. De twee YouTubekanalen naderden toen gelijktijdig de magische kaap van 100 miljoen subscribers. Uiteindelijk haalde het Bollywoodkanaal T-Series als eerste 100 miljoen subscribers. PewDiePie volgde niet veel later, op 24 augustus 2019. Daarmee werd hij wel de eerste individuele content creator die de kaap haalde. En daar wilde YouTube hem graag voor in de bloemetjes zetten. Op YouTube krijgen creators die meer dan 1 of 10 miljoen subscribers hebben een award in de vorm van de bekende Play-button van de website. Omdat PewDiePie als eerste creator meer dan 100 miljoen subscribers haalde, moest YouTube speciaal voor de Zweed een nieuwe award ontwerpen.

Die award unboxte PewDiePie in een video in 2019. Hij liet toen weten dat hij dankbaar was dat het platform de award voor hem gemaakt had en hem aan hem bezorgde, samen met een persoonlijke boodschap van YouTube-CEO Susan Wojcicki. Maar nu heeft PewDiePie de award weggegeven.

Weggegeven

In een nieuwe video laat PewDiePie nu weten dat hij de award heeft weggegeven aan een van z’n fans. LizardLava, de fan in kwestie, deelde in een video dat hij de award ontvangen had als huwelijksgeschenk van zijn grote idool. Verschillende andere fans van PewDiePie vroegen zich af of het echt was en wat de reden was. “Ik denk dat veel mensen dit totaal niet zullen begrijpen”, weet PewDiePie. “20-jarige ik zou denken: ‘WTF, waarom zou je dat doen? Da’s de domste sh*t ooit.'” Daarom legt de YouTuber de situatie uit in een video.

“Er wordt zoveel belang gehecht aan dit ene object dat voor mij niet meer is dan een stuk metaal. Maar moet ik nu dit stuk metaal overal met me meesleuren? Ik hou er niet van om waarde aan objecten te hechten. Ik hecht liever waarde aan acties. Dat is het, denk ik. Mensen weten wat ik bereikt heb met dit account, mensen weten dat ik 100 miljoen subscribers heb gehaald. De award is geweldig, ik vond het super om hem te ontvangen en ik wil zeker niet ondankbaar zijn omdat ik het kreeg. Maar ik vond het zelf niet belangrijk genoeg om het bij te houden. Dat is mijn persoonlijke filosofie en hoe ik naar dingen kijk. Ik weet dat veel mensen het daar niet mee eens zijn. Da’s oké. En dat is ook waarom ik het heb weggeven aan iemand die het meer zou appreciëren.” Daarom besloot hij om de award weg te geven aan een van z’n fans. “Ik vond het gewoon een object waar te veel waarde aan gehecht werd en daarom wilde ik het niet meer hebben.”

Bekijk hier de video waarin PewDiePie z’n redenering uitlegt:

Meer
Lees meer...