PewDiePie haalt als eerste individuele YouTuber 100 miljoen subscribers

Felix Kjellberg, aka PewDiePie, is de eerste individuele YouTuber die 100 miljoen volgers haalt. Het Indische kanaal T-Series was hem eigenlijk voor, maar dat is het profiel van een bedrijf. Daardoor mogen we PewDiePie dus wel de eerste individuele YouTuber noemen die dit immense aantal haalt.

Er zijn op dit moment twee profielen op YouTube met meer dan 100 miljoen subscribers: Het Indische T-Series en sinds kort PewDiePie. De Zweedse YouTuber overschreed recent de kaap van de 100 miljoen en mag zich zo de eerste (en voorlopig enige) individuele YouTuber met dat aantal noemen.

100 miljoen

PewDiePie is al jarenlang de YouTuber met de meeste subscribers. Maar daar kwam de laatste maanden verandering in. Aan topsnelheid naderde het Indische kanaal T-Series PewDiePie en haalde het de Zweed zelfs in. Zo werd T-Series uiteindelijk het eerste kanaal dat 100 miljoen subscribers haalde op YouTube. Maar toch is de 100 miljoen van PewDiePie bewonderenswaardig te noemen.

PewDiePie is namelijk de eerste selfmade YouTuber die de kaap van de 100 miljoen haalt. Waar T-Series een bedrijf is dat tientallen video’s per dag upload, werkt PewDiePie nog steeds samen met een klein team en probeert hij elke dag een video te uploaden.

Controverse

PewDiePie is, net als vele andere YouTubers, geen vreemde van controversie. Hij kwam onder vuur te liggen na een misplaatse mop over Joden. Daardoor verloor hij een grote deal met Disney en werden zijn video’s een tijd lang gedemonetiseerd.

Als YouTube je job is, is zo’n verlies van inkomsten natuurlijk allesbehalve welkom. Maar de controverse kon PewDiePie er niet van weerhouden om de grootste individuele YouTuber te blijven. Zo haalde hij eerder al als eerste één miljoen en 10 miljoen en nu als tweede de kaap van 100 miljoen.

Topmaand voor PewDiePie

We mogen augustus 2019 dan ook officieel een topmaand noemen voor PewDiePie. Eerder deze maand stapte de YouTuber namelijk in het huwelijksbootje met zijn vriendin Marzia.

De laatste video van PewDiePie is dan ook die van zijn huwelijk. Verder upload de Zweed nog steeds dagelijks video’s, waarbij hij momenteel opnieuw z’n zinnen heeft gezet op z’n allereerste passie: Minecraft. Het spel waarmee zijn YouTube-avontuur op 2 oktober 2010 begon. Nog geen negen jaar later heeft PewDiePie dus een imperium met meer dan 100 miljoen volgers én de vrouw van z’n leven gevonden via de videowebsite.

Meer
Lees meer...