Pikachu had eigenlijk nóg een evolutie en die zag er een pak angstaanjagender uit

Pikachu en zijn evolutie Raichu kent iedereen wel, maar wisten jullie dat er origineel ook een extra evolutie was gepland? En die zou er een pak minder schattig hebben uitgezien. Al is dat niet de reden waarom de Pokémon er dan toch uiteindelijk niet is gekomen …

Pikachu moet zowat dé bekendste Pokémon uit het hele universum zijn, en ook evolutie Raichu is bij iedereen wel bekend. Fans van de serie kennen ook wel Pichu, de babyversie van Pikachu die in de tweede generatie Pokémon-spellen werd geïntroduceerd. Maar origineel was er ook nog een tweede evolutie van Pikachu gepland! Dat hebben Atsuko Nishida en Ken Sugimori, twee van de belangrijkste tekenaars en designers, bekend gemaakt in een interview met Yomiuri.

Pikachu, Raichu, … Gorochu

Na Pikachu en Raichu moest eigenlijk Gorochu komen. Net zoals bij zijn voorgangers (‘pika’ is zowel de naam van een muisachtige diersoort en ook de Japanse klanknabootsing van een elektrische vonk, ‘rai’ is het Japanse woord voor donder) verraadt zijn naam al veel. ‘Goro’ komt van het Japanse ‘Goro-Goro’, dat een onomatopee of klanknabootsing is van een rommelend geluid. Gorochu was dan ook een pak minder schattig dan zijn twee voorgangers.

“Gorochu had grote hoektanden en zelfs een paar hoorns”, verklapte Nishida. Spijtig genoeg zijn er geen beelden van ‘Gorochu’ bekend gemaakt. Aangezien het al meer dan twintig jaar duurde voor de designers ook maar lieten vallen dat er een tweede evolutie was, lijkt het erop dat we die ook nooit te zien gaan krijgen.

Maar zijn angstaanjagende uiterlijk was niet de reden waarom de Pokémon er dan toch niet is gekomen. “Er was helemaal geen probleem met zijn uiterlijk”, zei Sugimori. “Hij werd geschrapt omwille van evenwicht in het spel.”

Ash en Pikachu

De twee designers kwamen ook terug op de populariteit van Pikachu en waarom Ash, het hoofdpersonage in de televisieserie, hem als zijn partner koos. “Dat was een beslissing van Kunihiko Yuyama, de baas over de anime-serie”, legt Sugimori uit. “In het spel heb je de keuze uit Squirtle, Charmander en Bulbasaur. Maar als Satoshi (de Japanse naam voor Ash, red.) een van deze drie koos als zijn partner in de anime, zou er een kloof ontstaan zijn tussen de kinderen die die Pokémon niet hadden gekozen.”

“Natuurlijk kwam het ook door de populariteit van Pikachu. Die was echt immens”, ging hij verder. “Je voelde dat er echt passie achter zat.” Ook binnen het bedrijf werd het al snel duidelijk dat Pikachu duidelijk de favoriet was. “Wanneer het aantal Pokémon ongeveer vaststond, wouden we alles eens herbekijken. Dus heb ik afbeeldingen van alle Pokémon uitgeprint en een populariteitswedstrijd gehouden binnen het bedrijf en gevraagd “welke vind jij leuk?”. Pikachu kwam daar veruit als de populairste uit.”

Verschillende fans probeerden zich wel in te beelden hoe Gorochu er zou uitgezien hebben:

Pokémon

Zullen we Gorochu ooit echt in een Pokémon-game zien?

Meer
Lees meer...