Pixar niet van plan live-actionremakes te maken van populaire films

Terwijl Disney en heel wat andere filmbedrijven de laatste jaren druk bezig zijn met remakes van populaire films, blijft Pixar daar liever ver van weg. Dat heeft Pete Docter, artistiek leider bij Pixar, laten weten in een recent interview. Op dit moment is hij druk bezig met het promoten van Inside Out 2.

De laatste jaren hecht Disney heel wat belang aan live-actionremakes van oude succesvolle films. Zo zagen we onder andere al Aladdin, The Lion King, Maleficent en recent nog The Little Mermaid. Binnenkort komt ook Snow White met actrice Rachel Zegler uit, maar ondertussen zou Disney dus ook al met andere live-actionprojecten bezig zijn zoals Frozen en Tangled.

Zusterbedrijf Pixar denkt daar volledig anders over. Zij brachten in het verleden succesvolle films uit als Toy Story, Up, Monsters Inc. en Inside Out. En hoewel Pixar wereldwijd op een gigantische fanbase kan rekenen, vindt het bedrijf het niet nodig om bestaande projecten in een nieuw en ‘echt’ jasje te steken.

Pixar

Binnenkort komt er met Inside Out 2 een vervolg op de succesvolle eerste film uit 2015. In de eerste film maakten we zo al kennis met Anger, Joy, Sadness, Fear en Disgust, maar daar komen in de nieuwe film met onder andere Envy, Anxiety en Embarrassment nog enkele emoties bij.

Om de film te promoten, geeft regisseur en filmmaker Pete Docter heel wat interviews over het project en de denkwijze van Pixar. Het is daarbij opvallend te noemen dat terwijl Disney heel duidelijk de kaart van de live-actionremakes trekt, Pixar hen daar niet in volgt.

Geen remakes, wel unieke films

Dat heeft volgens Docter wel een duidelijke reden. “Het irriteert me zelfs een beetje. Ik maak graag films die origineel en uniek zijn op zichzelf. Het is volgens mij niet echt interessant om ze nog eens te maken”, klinkt het in een interview met Time.

Daarnaast vertelt hij ook dat de Pixar-wereld volgens hem niet gemaakt is om “in het echt” te creëren. “We maken heel wat projecten die enkel werken in de geanimeerde wereld. Een echte persoon die een huis binnenstapt dat ineens begint te vliegen … dat klopt niet. Pas wanneer je dat in een geanimeerde wereld doet, dan klopt alles.” We kunnen er dus van uitgaan dat films van Pixar, zoals Toy Story of Up, nooit een remake zullen krijgen.

Meer
Lees meer...