Disney gaat verder met live-action film ‘Snow White’: ‘Pirates of the Caribbean’-acteur gecast als Grumpy

Martin Klebba, die je kan kennen uit Pirates of the Caribbean, zal de rol van Grumpy spelen in de live-action remake van Snow White. De acteur maakte het nieuws zelf bekend in een panel in Denver. Hij liet daarbij weten dat de opnames er voor hem al opzitten. De film zou volgend jaar in de zalen komen.

Het is al enkele maanden stil rond de live-action remake van Snow White. Maar nu is er de bevestiging dat Disney toch verdergaat met het project. Toen Disney de film eerder dit jaar aankondigde, kwam er al meteen kritiek uit bekende hoek. Game of Thrones-acteur Peter Dinklage was namelijk niet te spreken over de film. Hij noemde het verhaal “achterhaald” en hoopte dat Disney de zeven dwergen op een andere manier zou tonen. Nu is er toch een acteur met dwerggroei gekozen voor de rol van een van de zeven dwergen.

Grumpy

Martin Klebba heeft tijdens een panel in Denver bevestigd dat hij te zien zal zijn in de nieuwe live-action film Snow White. Snow White is de volgde in een lange reeks Disneyklassiekers die een live-action versie krijgt. Het was al geweten dat Rachel Zegler (West Side Story) de hoofdrol als Snow White zal spelen. Gal Gadot (Wonder Woman, Red Notice) zal de Evil Queen vertolken.

En nu kennen we dus ook de eerste van de zeven dwergen. Martin Klebba, die je kan kennen als Marty uit de films van Pirates of the Caribbean, zal de rol van Grumpy spelen. “Ik ben net klaar met de opnames van Snow White“, liet de acteur weten. “De film zal volgend jaar verschijnen en uiteraard speel ik Grumpy. Gal Gadot is onze heks en Rachel Zegler zal onze Snow White zijn. Ik hoop dat jullie ernaar uitkijken!”

Het is niet de eerste keer dat Klebba een van de dwergen uit Snow White speelt. Hij was zo in 2001 al te zien als Friday in Snow White: The Fairest of Them All.

Protest van Peter Dinklage

Toen Disney aankondigde dat Rachel Zegler Snow White zal spelen, reageerde Game of Thrones-acteur Peter Dinklage fel. In de podcast WTF van Marc Maron van Variety hield hij geen blad voor de mond. “Het is zeer hypocriet“, zei Dinklage. “Ik wil niemand beledigen, maar ik was een beetje verrast dat ze zeer trots waren dat een ​​Latina-actrice gecast was als Snow White. Maar je vertelt nog steeds het verhaal van Snow White and the Seven Dwarfs. Bekijk van een afstand eens waarmee je bezig bent. Ik snap het niet.”

“Je bent op een bepaalde manier vooruitstrevend, maar dan maak je nog steeds dat achterlijke verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven. What the fuck ben je dan aan het doen? Heb ik dan niets gedaan om verandering te veroorzaken? Ik denk dat ik niet luid genoeg ben. Alle respect voor de actrice en alle mensen die dachten dat ze het juiste deden. Maar ik heb zoiets van, wat ben je aan het doen?”, gaat hij verder.

Disney:

Disney reageerde al snel op de kritiek van Peter Dinklage. Daarbij verzekerde de filmstudio dat het had samengezeten met leden van de dwerggroeigemeenschap en de zeven personages “op een andere manier” zou benaderen. Hoe dat zou zijn, daar ging Disney toen nog niet verder op in.

De website The Wrap kon later castingsheets voor de film inkijken. Daarbij werd er gezocht naar stemacteurs om de stemmen van “magische wezens” in te spreken. Een van die wezens zal dus gespeeld worden door Martin Klebba, een acteur met dwerggroei. Klebba liet wel nog niet weten op welke manier hij te zien zal zijn in de film. Het kan dus nog steeds zijn dat hij enkel de stem van Grumpy verzorgde en er dus niet echt sprake zal zijn van “zeven dwergen”.

Meer
Lees meer...