Gerucht: Disney werkt aan live-actionremakes van ‘Frozen’ en ‘Tangled’

Deze week vierde Disney nog zijn 100ste verjaardag, maar ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. Disney zou namelijk al hard aan het werken zijn aan live-actionremakes van populaire films. Zo zouden Tangled, Frozen, Princess and the Frog en zelfs Tarzan de volgende op het lijstje zijn.

De laatste jaren hecht Disney heel wat belang aan live-actionremakes van oude succesvolle films. Zo zagen we onder andere al Aladdin, The Lion King, Maleficent en recent nog The Little Mermaid. Binnenkort komt ook Snow White met actrice Rachel Zegler uit, maar ondertussen zou Disney dus ook al met andere live-actionprojecten bezig zijn. Het nieuws werd nog niet officieel bevestigd.

Frozen en Tangled

De eerstvolgende films waar Disney dus een ‘echte’ versie van zou willen maken, zijn Frozen, Tangled, Princess and the Frog en Tarzan. Van die originele films is Tarzan de oudste. Die film over kleine jongen Tarzan die opgroeit tussen de gorilla’s en op een dag Jane leert kennen, kwam al uit in 1999.

Princess and the Frog en Tangled kwamen ongeveer 10 jaar na Tarzan uit, maar konden wel allebei al hun plek opeisen in de lijst van fan favorites. Toch is Frozen zonder twijfel de populairste film van de laatste jaren. Die film over de zussen Anna en Elsa kreeg zelfs al een vervolg en ook aan een derde film wordt gewerkt.

Live-action

Toch lijkt Disney ervoor te kiezen om alle vier de films in een modern jasje te steken. Vooral voor Frozen lijkt dat een opvallende keuze, aangezien de originele film nog maar net 10 jaar oud is geworden. Dat staat in sterk contrast met Tarzan, die ondertussen al 24 jaar oud is.

Over een live-actionremake Tangled waren eerder al geruchten. Zo zou actrice Florence Pugh al zijn aangesproken voor de rol van Rapunzel, maar is daarover nog geen officieel nieuws. Of Disney uiteindelijk van alle vier de films een nieuwe versie zal maken, valt dus nog af te wachten.

Meer
Lees meer...