Disney-fans ontdekken een opvallende verwijzing naar corona in film ‘Tangled’

De verplichte quarantaine doet wat met een mens. Nadat bekend werd gemaakt dat The Simpsons de uitbraak van het coronavirus zouden voorspeld hebben, gingen mensen op zoek naar andere verwijzingen. Een aantal Disney-fans kwamen met een opvallende vondst uit de film Tangled.

Al een dikke week worden er vergelijkingen gemaakt met het verhaal van Rapunzel, de Disney-prinses die zestien jaar geïsoleerd leefde. Verschillende twitteraars postten foto’s van de film met bijschrift “We zijn allemaal een beetje Rapunzel vanaf nu.” of “Als Rapunzel het voor zestien jaar kan, dan kunnen wij het ook.”

Isolatie voor Corona

Toch is er iets aan de Disney-versie van Rapunzel dat ons met verstomming sloeg. Een fan op Facebook kaartte iets bizar aan. Het land waarin Rapunzel namelijk opgesloten zit heeft een opvallende naam, Corona. De Facebook-gebruiker deelde een gesprek met een vriendin waarin ze het nieuws te weten kwam. Het bericht werd ondertussen meer dan 900 keer gedeeld.

Facebook_Tangled
Facebook: Lee Anne Abbott

Als je even niet meer weet over wat Rapunzel (of Tangled) gaat: Rapunzel is een meisje met magisch haar. Haar dat haar ‘moeder’ onsterfelijk kan maken. Om die reden beslist Moeder Gothel om Rapunzel op te sluiten, zodat ze zelf jong blijft. De stad waarvoor ze opgesloten wordt, heet dus Corona. Jarenlang zit Rapunzel in quarantaine, tot Flynn Rider komt opdagen natuurlijk.

Reacties

De bevinding verspreidde zich snel, en het internet wordt gek. Verschillende Disney-fans delen het nieuws op hun sociale media en krijgen er gigantisch veel reacties op. “Tangled van Disney. Over een meisje die wordt geïsoleerd van het koninkrijk Corona. Goed gespeeld, Disney”, schreef iemand op Twitter.

Ook andere twitteraars delen de ontdekking, en zijn erdoor zelfs een beetje in shock. Zo ook Jared Talbot. “Wacht een minuutje… in Tangled zit Rapunzel gevangen en verstopt in een koninkrijk met de naam Corona … heeft nog iemand dit opgemerkt?”

Twitter staat volledig vol met tweets over de gelijkenissen tussen onze verplichte quarantaine en de film Tangled. Geef toe: toeval of niet, het is eng hoe hard het klopt!

https://twitter.com/jaedenation/status/1239042101859495936
https://twitter.com/jonwensley/status/1240934071523475457?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1240934071523475457&ref_url=https%3A%2F%2Fmetro.co.uk%2F2020%2F03%2F20%2Fdisney-predict-coronavirus-fans-lose-realise-tangled-locks-rapunzel-tower-away-village-corona-12428891%2F
Meer
Lees meer...