Disney denkt aan live-actionremake van ‘Tangled’ en wil Florence Pugh als Rapunzel

De film zal vermoedelijk nog even op zich laten wachten, maar de kans lijkt groot dat Disney ook een live-actionremake maakt van Tangled. De filmstudio zou daarvoor zelfs al een mogelijke hoofdrolspeelster in gedachten hebben: Florence Pugh.

Eerder dit jaar was het eindelijk tijd voor de live-actionremake van The Little Mermaid. Dat is al de zoveelste herwerking van Disney van een klassieke animatiefilm. Toch zijn de plannen voor nieuwe remakes nog lang niet voorbij. Zo krijgen we volgend jaar Snow White en Mufasa: The Lion King. Het jaar erna volgt dan Moana. Verder zijn ook onder andere Bambi, Lilo & Stitch, The Aristocats en Hercules in de maak bij Disney.

Tangled

We zijn dus nog voor enkele jaren goed, maar ook daarna volgen er meer dan waarschijnlijk nog nieuwe live-actionremakes. The DisInsider meldde vorige week namelijk dat zowel Tangled als The Princess and the Frog nog op de planning staan. Over die eerste film waren enkele jaren geleden al geruchten, maar die doofden snel uit.

Florence Pugh

Ook de bekende leaker Daniel RPK bevestigt nu dat er nieuwe plannen zijn voor een live-actionremake van Tangled. Hij komt meteen zelfs met een naam voor de hoofdrol in de film. Volgens hem denkt Disney namelijk aan Florence Pugh.

Via Marvel werkt Florence Pugh nu al voor Walt Disney Studios Motion Pictures. Ze maakte in Black Widow namelijk haar debuut als Yelena Belova. Die rol zal ze ook hernemen in Thunderbolts, een film over zeven antihelden uit het Marvel Cinematic Universe (MCU). Florence Pugh is daarnaast op dit moment ook te zien in Oppenheimer in een omstreden rol. Later dit jaar maakt ze dan weer haar intrede in Dune: Part Two.

Het is momenteel niet duidelijk hoe concreet de plannen zijn van Disney rond Tangled en de rol van Florence Pugh daarin. Door de aanhoudende staking van zowel de scenaristen als de acteurs in Hollywood moeten we ook niet meteen meer nieuws verwachten.

Meer
Lees meer...