Questlove van The Roots gaat live-actionfilm van ‘De Aristokatten’ regisseren

De volgende film die van Disney een live-actionremake krijgt, is De Aristokatten (of The Aristocats in het Engels). Het zal niet gaan om een volledige live-actionfilm, maar om een hybridfilm, zoals we eerder al te zien kregen met The Lion King. Daarbij worden echte beelden gecombineerd met hyperrealistische animaties, wat natuurlijk handig is voor films waarin dieren de hoofdrol spelen. De Aristokatten heeft nu een regisseur gevonden.

De live-action remake van De Aristokatten heeft een regisseur gevonden. Het gaat om Ahmir Thompson, die je waarschijnlijk beter kent onder zijn alias Questlove. Hij is bekend als een van de oprichters van de band The Roots, de huisband van The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, maar maakte vorig jaar ook de documentaire Summer of Soul (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised). Voor die film mocht hij de Oscar voor Beste documentaire én de Grammy voor Beste muziekfilm in ontvangst nemen.

De Aristokatten

Nu zal Questlove dus zijn eerste fictiefilm maken. En het is niet van de minste. Questlove zal namelijk verantwoordelijk zijn voor de regie van de live-actionremake van De Aristokatten. In de originele animatiefilm is een grote rol weggelegd voor muziek, waardoor de keuze voor Questlove, die zelf ook muzikant en muziekproducer is, uiteraard perfect is. Naast de regie zal Questlove ook verantwoordelijk zijn voor de muziek in de film.

We kwamen eerder al te weten dat het script verzorgd zal worden door Will Gluck (Peter Rabbit) en Keith Bunin (Onward).

Het verhaal

Voor velen is het al een tijdje geleden dat ze De Aristokatten hebben gezien en dat is ook niet abnormaal. De originele film zag het levenslicht in 1970 en was de eerste die na het overlijden van Walt Disney uitkwam. Het volgt het verhaal van de katten van Madame. De moederkat, Duchess, leeft er met haar drie kittens: Marie, Berlioz en Toulouse. Als Madame op een dag laat uitschijnen dat ze haar volledige testament aan de katten wil overlaten, schiet dat bij butler Edgar in het verkeerde keelgat. Hij probeert dan ook zijn uiterste best te doen om de katten te laten verdwijnen. 

Het is nog niet duidelijk of de live-actionversie het originele verhaal van de film uit 1970 zal volgen. Ook is er nog niemand bevestigd voor de (stemmen)cast. Ook de releasedatum is nog niet bekend, al zullen we waarschijnlijk nog wel enkele jaartjes geduld moeten hebben.

Meer
Lees meer...