Pizza Hut brengt pizza met slangenvlees op de markt

De bekende restaurantketen Pizza Hut heeft voor heel wat controverse gezorgd. Het bedrijf lanceerde namelijk een slangenpizza. Meer specifiek gaat het om een pizza die gemaakt is op basis van slangensoep, een traditioneel Chinees wintergerecht. De pizza is dan ook enkel te verkrijgen in Hongkong.

Het is bekend dat Pizza Hut regelmatig een nieuwe, opvallende smaakvariant lanceert. Vaak gaat het daarbij om speciale lokaal beschikbare pizza’s die in andere delen van de wereld veel verbazende blikken opleveren. Zo kwam het bedrijf recent in Japan met de “Te Veel Koriander”-pizza en is er ook enige tijd een durianpizza te koop geweest in Azië.

Slangensoep

Deze keer is Pizza Hut in Hongkong een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde traditionele restaurant Ser Wong Fun. Dat resulteerde in twee nieuwe pizza’s op basis van authentieke wintergerechten. Het eerste is een pizza met gedroogde worsten, maar de meeste aandacht gaat uit naar een pizza op basis van slangensoep.

Deze traditionele Kantonese soep is een soort dikke bouillon met kip- en varkensvlees aangevuld met twee tot zelfs vijf slangensoorten. Het gaat onder andere om de giftige Chinese cobra en de gestreepte krait, de uitgestraalde rattenslang en de Chinese neusslang, veel voorkomende slangensoorten in Zuidoost-China. Slangenvlees staat in China bekend als yang en contrasteert zo de koude yin-energie uit de winter. Op die manier zou het lichaam zich van binnenuit beschermen tegen de winterkou.

De saus op de pizza van Pizza Hut bevat niet de tomaten die we gewoon zijn, maar een soort verdikte slangenbouillon. Ook de bodem is met die smaak doordrenkt. Daarnaast liggen er op de pizza brokjes vlees, samen met paddenstoelen. Volgens kenners zou de smaak van de pizza inderdaad doen denken aan de traditionele slangensoep, al is de smaak minder overheersend.

Meer
Lees meer...