Plannen rond ‘Game of Thrones’-spin-off Jon Snow zijn afgeblazen

Slecht nieuws voor de fans van Game of Thrones. De spin-off rond het personage Jon Snow zou namelijk niet langer doorgaan. De ideeën voor de reeks werden ondertussen al een tijdje geleden uit de doeken gedaan en enkele van die plannen zijn ook zeer concreet geworden. Toch waren zowel acteur Kit Harington als de crew uiteindelijk niet overtuigd van het verhaal, waardoor de volledige productie nu is stopgezet.

Het einde van Game of Thrones ligt ondertussen al even achter ons, maar toch zal de serie een van de populairste series ooit blijven. Dat wil natuurlijk ook zeggen dat heel wat makers meer projecten willen maken rond de fantasywereld van schrijver George R.R. Martin.

Uiteindelijk kwam daar de reeks House of the Dragon uit voort en zitten er op dit moment nog heel wat andere spin-offs, prequels en sequels in de pijplijn waaronder A Knight of the Seven Kingdoms. Maar toch zal een daarvan het waarschijnlijk niet halen. De geplande spin-off rond Jon Snow (Kit Harington) is op dit moment namelijk volledig aan de kant geschoven. Dat meldt ScreenRant.

Jon Snow

Jon Snow is al sinds het allereerste seizoen een van de fan favorites en kende een heftig bestaan. Op het einde van het achtste seizoen kwam hij erachter dat zijn echte naam Aegon Targaryen was en dat hij kans maakte op de Iron Throne. 

Uiteindelijk ging hij mee met de Wildlings en liet hij zijn oude leven achter zich. Het personage van Kit Harington kende dus een open einde, waardoor alles nog mogelijk was. Daar waren de makers dus ook iets mee van plan.

Stopgezet

Ondertussen is het alweer anderhalf jaar geleden dat er sprake was van de spin-off en waren er nog geen opnames geweest of castings gedaan. Dat riep eerder dus al enkele vraagtekens op bij journalisten en fans. Maar nu lijkt het dus ook officieel: het project rond Jon Snow is stopgezet.

“Op dit moment ligt het niet meer op tafel”, vertelde acteur Kit Harington aan ScreenRant. “We konden niet het juiste verhaal vinden en waren allemaal niet enthousiast genoeg over de opties. Dus we hebben het werk neergelegd. Het zou kunnen dat we het in de toekomst nog oppakken, maar op dit moment ligt het dus in de kast.”

Meer
Lees meer...