Left Right
scrollTop top

Play-Ins NBA starten met LeBron James tegen Stephen Curry


James
© Lebron James (rechts) – Bron: Isopix

Basketbalfanaten wereldwijd zullen morgen aan hun scherm gekluisterd zitten. Vanaf dinsdagavond worden er opnieuw Play-Ins gespeeld in de grootste basketbalcompetitie van de wereld. Los Angeles Lakers tegen Golden State Warriors is de mooiste affiche.

Het reguliere seizoen in de NBA (National Basketball Association) zit erop. Momenteel zijn er nog twintig teams die aanspraak maken op de titel in het kampioenschap. Voor het eerst zullen er Play-Ins gespeeld worden, waar acht teams strijden voor een plaatsje in de uiteindelijke Play-Offs.

Wie zit er al zeker in de Play-Offs?

In het Oosten van het land zijn de zes ploegen die al zeker zijn van een ticket in de Play-Offs Philadelphia 76ers, Brooklyn Nets, Milwaukee Bucks, New York Knicks, Atlanta Hawks en Miami Heat.

In het Westen zijn dat Utah Jazz, Phoenix Suns, Denver Nuggets, Los Angeles Clippers, Dallas Mavericks en Portland Trailblazers.

Hoe verlopen die Play-Ins?

De ploeg die op de zevende plaats in het klassement eindigde neemt het op tegen de ploeg die landde op plaats acht. In het Westen is dat Los Angeles Lakers tegen Golden State Warriors en in het Oosten Boston Celtics tegen Washington Wizards. De winnaars van die wedstrijden stoten door naar de Play-Offs en nemen het op tegen de tweede uit het eindklassement. In het Oosten is dat Brooklyn Nets en in het Westen Phoenix Suns.

De verliezers van de wedstrijd tussen de zevende en achtste plaats hebben echter nog een kans op de Play-Offs. Ze mogen als verliezer spelen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de nummers negen en tien in het klassement. In het Oosten is dat Indiana Pacers tegen Charlotte Hornets en in het Westen Memphis Grizzlies tegen San Antonio Spurs. De winnaars van die laatste Play-In-wedstrijden spelen dan tegen de nummers één in hun conference. In het Westen is dat Utah Jazz en in het Oosten Philadelphia 76ers.

Wanneer vinden de wedstrijden plaats?

De wedstrijden in het Oosten worden dinsdagavond en -nacht gespeeld, die van het Westen woensdag. De laatste Play-In in het Oosten is donderdagnacht en die in het Westen vrijdagnacht. Alle wedstrijden worden live én uitgesteld uitgezonden op Eleven Sports.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…