Left Right
scrollTop top

PlayStation 5 heeft nu ook een gouden versie … voor 500.000 dollar


PlayStation 5
© Caviar

Caviar, een Russisch bedrijf dat gespecialiseerd is in luxueuze uitvoeringen van populaire smartphones, heef nu ook een exclusieve gouden versie van de PlayStation 5 op de markt gebracht. Wie interesse heeft in deze 18-karaats vergulde gameconsole met bijpassende met krokodillenleer beklede controllers moet wel rekenen op een vraagprijs van 499.000 dollar (414.000 euro).

Toen de PlayStation 5 kort na zijn launch in november vorig jaar overal uitverkocht was, doken de gameconsoles al snel voor een veelvoud van de aankoopprijs op op tweedehandssites. Toch waren de vraagprijzen toen nog niets vergeleken met wat Caviar vraagt voor zijn versie van PlayStation 5. Die uitgave kost namelijk een half miljoen dollar, ofwel zo’n 414.000 euro.

4,5 kilogram goud

“De gouden PS5 wordt samengesteld uit 8 vellen, gegoten in massief goud. De case van dit exclusieve gadget is gemaakt in de originele juwelentechniek die volume en textuur aan het model toevoegt. De inspiratie voor de ontwerpers was de unieke geometrie van het gouderts en de sierlijke, mooie contouren van de rots. Daarom werd de console Golden Rock genoemd”, schrijft Caviar bij zijn exclusieve uitgave van de populaire gameconsole.

In totaal is in het ontwerp van de Golden Rock maart liefst 4,5 kilogram goud verwerkt. Caviar maakte amper negen exemplaren van deze dure PlayStation 5. Transportkosten zijn gelukkig in de prijs inbegrepen.

iPhone, smartwatch en sneakers

De PlayStation 5 is niet het enige luxueuze item dat je kan kopen via de website van Caviar. Zo heeft het bedrijf ook heel wat unieke uitgaven van de iPhone. Voor de duurste daarvan – de Solid Gold Unique iPhone 12 Pro – betaal je 147.420 dollar (122.000 euro). Je kan daarbij ook een passende Apple Watch Series 6 kopen die belegd is met goud en diamanten voor 45.080 dollar (37.300 euro).

Als je het iets sportiever wil houden, kan je ook kiezen voor een gouden uitvoering van de iconische Nike Air Jordans. Daarvoor betaal je 15.380 dollar (12.730 euro).

Lees ook: Huawei heeft plannen voor gameconsole die concurrentie moet aangaan met PlayStation en Xbox


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636