Left Right
scrollTop top

Officieel: PlayStation 5 kost 500 euro en 400 euro zonder schijflade, release op 19 november


PlayStation 5 releasedatum prijs
© Sony

Sony heeft officieel de prijs en de releasedata van de PlayStation 5 bekendgemaakt. De versie met blu-rayspeler kost 500 euro en de Digital Edition zonder schijflade 400 euro. In ons land komt de console uit op 19 november.

In heel wat landen komt de nieuwe console al uit op 12 november, twee dagen na de release van de Xbox Series X en S. Die consoles zullen evenveel kosten als de duurste PlayStation 5, de versie zonder schijflade is 100 euro goedkoper. De Digital Edition is qua hardware trouwens met exact dezelfde elektronica uitgerust als de nieuwe Xbox.

Exclusieve games

Dat de prijzen van de concurrerende consoles zo dicht bij elkaar liggen, is natuurlijk niet toevallig. Zo zullen heel wat gamers wellicht een keuze moeten maken tussen de nieuwe PlayStation of de nieuwe Xbox. Vaak hangt hun keuze af van de games die exclusief aangeboden worden voor één bepaald type console.

PlayStation 5-games zullen zo’n 80 euro kosten. Onder meer de nieuwe editie van de legendarische Final Fantasy-serie en een spel gebaseerd op de avonturen van Harry Potter komen exclusief naar de console van Sony.

Microsoft Xbox

Microsoft kondigde eerder al aan dat de Xbox Series X en S op 10 november verschijnen. Die consoles zullen respectievelijk 500 en 300 euro kosten. De Xbox Series S is veel minder krachtig en beschikt ook niet over een schijflade.

Door twee varianten op één console op de markt te brengen, wedt Microsoft in feite op twee paarden. Zo hebben hoge hardwareprijzen in het verleden bij heel wat gamers al de doorslag gegeven om niet voor een bepaalde console te kiezen. Kapitaalkrachtige, doorgewinterde gamers zullen echter meer geneigd zijn om voor de duurdere, krachtigere variant te gaan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update