Left Right
scrollTop top

Pokémon, Beyblades en Bratz: 17 dingen die je als kind verzamelde in de nillies


pokemon kaarten

Aah, de nillies. De tijd van de eerste generatie Nokia’s, MSN en broeken met véél te lage tailles. We luisterden massaal naar Britney Spears, The Black Eyed Peas en Shakira en we hadden allemaal een ontembare verzamelwoede. Ken je deze 17 trends nog? 

1. Pokémonkaarten

De rage begon in de jaren 90, maar woedde stevig door in de nillies. Een speelplaats was geen speelplaats als er geen Pokémonkaarten op werden geruild.

2. Alles van Diddl

Er waren Diddl-sleutelhangers, -pennendozen, -kettingen, maar vooral ook briefpapier (dat voortdurend geruild werd). Herinner je je dat iedereen als een gek aan die blaadjes aan het ruiken was?

3. Beyblades

Beyblades waren echte next level-tollen waarbij er duels werden uitgevochten in speciale arena’s. Waar is de tijd?

4. Tattoochokers

In de nillies was je outfit niet on point als je ‘m niet afwerkte met een superhippe tattoochoker. Zéér sexy. En goed als je je kettingen hebt bewaard, want tegenwoordig zijn ze weer helemaal in de mode.

5. Livestrong-armbandjes

Weet je nog dat iedereen opeens zo’n geel armbandje van de Livestrong-organisatie van Lance Armstrong rond z’n pols had?

6. Transformers

Ook Transformers zijn niet weg te denken uit onze kindertijd. Niet moeilijk dat ze zo populair waren: je kreeg (minstens) twee keer zoveel plezier voor hetzelfde geld!

7. Kleefhandjes

Superleuk, die handjes die tegen het raam bleven plakken! Tot je ze in je boekentas stak en ze vol stof en vuil hingen, that is.

8. Bratz

Hun hoofden waren GIGANTISCH, ze hadden meer kleren dan jij en je MOEST ze gewoon allemaal hebben. Jep, Bratzpoppen waren even bijna net zo populair als Barbie.

9. Plaktattoos

Net zoals flippo’s waren ook plaktattoos een tijdje in je zakken chips te vinden. Jij vond ze supercool, maar daar was je moeder het niet volledig mee eens.

10. Yu-Gi-Oh-kaarten

Als je genoeg had van je Pokémonkaarten, begon je toch gewoon aan een verzameling Yu-Gi-Oh-kaarten?

11. Dragon Ball Z-kaarten

Ja hoor, blijkbaar waren de nillies dé tijd om kaarten te verzamelen en te ruilen. Ook Dragon Ball Z-fans konden hun eigen decks aanleggen.

12. Betty Spaghetty-poppen

Je kon haar haar vlechten en haar benen en armen naar alle kanten buigen. Ze zag er een pak onschuldiger uit dan je Bratzpop, maar was daarom niet minder populair, die Betty Spaghetty!

13. Vingerskateboards

Als je van je ouders geen echt skateboard kreeg (of je had twee linkervoeten), dan kon je in de nillies je tricks gewoon met je vingers en een miniskateboard showen.

14. Eastpaktasjes

Heuptasjes van Eastpak waren hot hot hot, maar ENKEL als je ze als handtas droeg en niet rond je heupen.

15. Furby’s

Allemaal heel schattig en pluizig, tot ze ’s nachts uit het niets tegen je begonnen te praten. Brr …

16. K’nex

Als je genoeg had van Lego, speelde je in de nillies met K’nex. Superleuk, zolang je geen onderdeeltjes verloor.

17. Putty-toiletjes

We vonden ze allemaal HI-LA-RISCH, die minitoiletjes die vieze geluidjes maakten als je erin duwde. Humor van de bovenste plank!

Wat verzamelde jij in de nillies?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810