Pokémon kondigt nieuwe game aan die je helpt slapen

Vandaag was het Pokémon Day. Een dag dat ‘The Pokémon Company’ met nieuwigheden naar buiten komt. Nu zou het met een nieuwe game afkomen, genaamd Pokémon Sleep.

Pokémon gaat al jaren mee. En telkens slaagt het er in om met nieuwe dingen te komen. Vandaag kondigde het een nieuw soort game aan: Pokémon Sleep. Maar wat is dat nu juist?

Pokémon Sleep

Tijdens de presentatie kregen we meer te weten over de features, zoals het geven van toestemming om jouw slaappatroon te laten bijhouden door de app. Vier jaar geleden was deze game al aangekondigd, maar heel die tijd is het hierrond stil gebleven.

Het doel van de game is als volgt: slapen veranderen in entertainment. Hoe lang de speler slaapt en wanneer hij of zij wakker wordt, heeft invloed op de gameplay. In hun slaap kunnen ze dan Pokémon verzamelen.

De app meet drie verschillende soorten slaap: dozing, snoozing en slumbering. Afhankelijk van het slaaptype kunnen spelers andere Pokémon verzamelen. Het spel draait om Snorlax, de Pokémon die bekendstaat om zijn slaperigheid. De app bevat daarnaast een nieuwe professor die die Pokémon onderzoekt.

Zelfde bedoeling als Pokémon Go en Pokémon Smile

De game houdt bij hoeveel tijd een gebruiker slaapt, met behulp van de versnellingsmeter van het externe Pokémon Go Plus+-accessoire. En het communiceert de gegevens via Bluetooth naar het mobiele apparaat van de gebruiker. Zo wil het goede slaapgewoontes belonen als onderdeel van een gezonde levensstijl.

Van slapen entertainment maken zal op een gelijkaardige manier gebeuren als hoe Pokémon Go wandelen veranderde. En hoe Pokémon Smile dat bij mondhygiëne deed.

De Pokémon Go Plus+-accessoire functioneert door op een knop te drukken wanneer u slaapt en vervolgens wakker wordt. Het beschikt over Pikachu-voicelines, waaronder een slaapliedje gezongen door Pikachu.

Meer
Lees meer...