‘Magic The Gathering’-fanaat moet wellicht nooit meer werken nadat Post Malone 2 miljoen dollar betaalt voor zeldzaamste kaart aller tijden

Brook Trafton, een levenslange fan van het populaire ruilkaartspel Magic The Gathering, heeft de zeldzaamste kaart aller tijden gevonden toen hij een pak kocht. Rapper Post Malone, wellicht een van de bekendste spelers en verzamelaars, telde twee miljoen dollar neer voor het exemplaar.

Waarover gaat het? Op de kaart wordt “The One Ring”, de ring van J.R.R Tolkiens The Lord of the Rings-serie, afgebeeld. Er bestaat slechts één exemplaar op aarde.

  • Zo’n maand geleden ontdekte Trafton, nadat hij een pak kaarten kocht, dat hij de bezitter was van het uiterst exclusieve verzamelobject. In een filmpje dat hij op sociale media plaatste, toont hij “The One Ring” met trillende handen, voordat hij die instuurde om hem te graden, ofwel de objectieve beoordeling van de staat en waarde van een speelkaart door een professionele inspecteur. 
  • Kort na de ontdekking van de kaart kreeg Trafton van over heel de wereld aanbiedingen. Het hoogste bod liep op tot 2,2 miljoen dollar. Maar de Magic-fanaat zei dat de eerste persoon waar hij aan dacht Post Malone was, in de Magic-community een bekende figuur. Trafton wilde de kaart hoe dan ook aan een speler verkopen, niet aan een verzamelaar die niets met de gemeenschap te maken heeft.
  • Een filmpje van Trafton die de kaart aan Malone overhandigt op TikTok werd intussen al miljoenen keren bekeken. De Magic-fanaat zegt dat de verkoop zijn leven heeft veranderd. 

“The One Ring”

De achtergrond: De hype is reëel in de ‘Magic’-gemeenschap, al sinds werd aangekondigd dat de kaart uitgegeven ging worden. 

  • “The One Ring” werd door Magic-uitgever Wizards of the Coast gemaakt in samenwerking met Middle-earth Enterprises (MEE), het bedrijf dat de exclusieve rechten voor Tolkiens The Lord of the Rings en The Hobbit in handen heeft. 
  • De bedrijven brachten in juni dit jaar een set kaarten uit gebaseerd op het Lord of the Rings-universum, onder de naam ‘The Lord of the Rings: Tales of Middle-earth’. Tussen de kaarten bevinden zich een groot aantal kopieën van ‘The One Ring’, maar Wizards of the Coast maakte ook één uniek exemplaar, dat bedekt is met goudfolie en waarop de inscriptie in ‘Elvish Black Speech’ geëtst staat. Dat is de taal die in Mordor gesproken werd, het Land van het Kwaad in Tolkiens universum. 
  • Nadat de bedrijven aankondigden dat een unieke kaart te vinden was bij aankoop van een zogenaamde Collector Booster, een pak van 15 kaarten waarin zeldzame exemplaren te vinden zijn, steeg de prijs daarvan naar meer dan 500 dollar.
  • Een Spaanse winkeleigenaar had zelfs 2 miljoen euro beloofd aan de vinder van de kaart, plus een reisje naar Spanje. De kans dat iemand de kaart zou trekken uit één pak, was 0,00003 procent.
Meer
Lees meer...