Avondklok tijdelijk opgeheven vanwege hitte: “Ga niet feesten”

provincie Antwerpen avondklok opgeheven tijdelijk hittegolf coronavirus
pixabay

Antwerps gouverneur Cathy Berx (CD&V) heeft na overleg met de Provinciale Crisiscel en met de burgemeesters van de provincie beslist om de avondklok tijdelijk niet langer te handhaven. Op die manier kunnen inwoners van de provincie ook na half 12 buiten komen voor de nodige verkoeling. Het strenge samenscholingsverbod blijft wel van kracht. Het blijft in Antwerpen, net als in de rest van het land, dus verboden om met meer dan 10 personen samen te komen in de publieke ruimte. Ook moet de horeca er nog steeds sluiten om 23 uur.

“Risico- en crisisbeheer blijft een voortdurende afweging van de risico‚Äôs waarmee we geconfronteerd worden”, zegt Antwerps gouverneur Cathy Berx in een persbericht. “Als over enkele dagen blijkt dat het niet handhaven van de avondklok geen manifeste aanleiding geeft tot risicovol en onveilig gedrag, dan zullen we de avondklok ten gronde herevalueren.”

Mondneusmasker blijft verplicht

Daarnaast blijft het verplicht om een mondneusmasker te dragen in de openbare ruimte. Die regel blijft gelden in elke private en publiek toegankelijk plaats. Berx wijst erop dat het cruciaal blijft om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

“Ga niet feesten”

“Ik roep alle mensen in provincie Antwerpen op om deze aankondiging niet aan te grijpen om feest te vieren of samen te komen”, zegt Berx. “Vermijd drukke plaatsen. Blijf alert voor symptomen bij uzelf en anderen. Doe het voor elkaar, doe het voor onze artsen, verpleegkundigen en ziekenhuizen waarvoor we samen hebben geapplaudisseerd, en voor uzelf. Let er bovendien op dat u tijdens deze warme dagen tijdig en voldoende water drinkt.”

Gesponsorde artikelen