Provincie Antwerpen scherpt maatregelen aan: vaste bubbel van 10 personen

Cathy Berx
Isopix

De provincie Antwerpen heeft de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan aangescherpt. De sociale bubbel van 15 personen per week wordt teruggeschroefd naar 10 vaste personen over de periode van de komende vier weken.

De laatste weken is het aantal besmettingen met het coronavirus in de provincie Antwerpen sterk aan het toenemen. Daarom besliste provinciegouverneur Cathy Berx om een spoedoverleg te houden. Daarop is beslist om de sociale bubbels opnieuw te verkleinen.

Tien vaste contacten

De sociale bubbel wordt teruggeschroefd naar 10 voor de komende vier weken. Daarbij moet het gaan om een vaste groep van 10 contacten. Van deze contacten moet je een lijst met contactgegevens bijhouden. Ook binnen deze bubbel moet de sociale afstand van anderhalve meter gerespecteerd worden.

De provincie Antwerpen vraagt ook om privéfeesten voorlopig uit te stellen. Verder is het ook verboden om met meer dan tien personen samen te komen in een publieke ruimte.

Nationale Veiligheidsraad

De Nationale Veiligheidsraad komt maandag vervroegd samen. Dat heeft premier Sophie Wilmès laten weten. Normaal vond de volgende Veiligheidsraad plaats op vrijdag, maar door het stijgende aantal besmettingen, wordt dit nu vervroegd naar overmorgen.

Er zal daarbij gekeken worden of er extra nationale of lokale maatregelen genomen moeten worden. Mogelijk zal de sociale bubbel dan ook voor de rest van het land teruggeschroefd worden.

Gesponsorde artikelen