‘Queer Eye’-icoon Jonathan Van Ness schittert als eerste man ooit op de cover van Cosmopolitan UK

Jonathan Van Ness heeft al vaker dingen gedurfd waar we allemaal stiekem (en minder stiekem) een beetje jaloers op zijn. Z’n triomf-tour gaat verder, want Van Ness is het eerste model ooit op de cover van de Britse Cosmopolitan dat geen vrouw is.

Jonathan Van Ness heeft opnieuw geschiedenis geschreven. Of liever: Jonathan Van Ness heeft iemand anders over hem laten schrijven. Het Queer Eye for the Straight Guy-icoon schittert namelijk als eerste niet-vrouwelijke model ooit op de cover van de Britse Cosmopolitan!

Tipje van de perzikkleurige sluier opgelicht

Het interview dat bij de covershoot hoort, is nog niet verschenen. Van Ness is namelijk te bewonderen op de voorpagina van de eerste Cosmopolitan van volgend jaar. Maar toch lichtte hoofdredacteur Amy Grier al een tipje van de perzikkleurige sluier op.

https://www.instagram.com/p/B5kynWYnaRP/?utm_source=ig_web_copy_link

“Ze zeggen dat je nooit je helden ontmoet, maar ik kan met veel zekerheid zeggen dat Jonathan Van Ness op geen enkele manier teleurstelde”, schreef ze op sociale media bij een foto van de cover. In het interview hadden ze het onder andere over de brexit, Bake Off, binaries en Bernie Sanders. En ook over dingen die niet met de letter B beginnen.

“M’n lichaam is er klaar voor”, schreef Jonathan Van Ness bij dezelfde foto op z’n eigen sociale media. En op de cover? Daar staat dit te lezen: “Yep. We hebben het gedaan. Heel graag gedaan.”

Eerste niet-vrouwelijke ambassadeur

Jonathan Van Ness had al eerder geschiedenis geschreven door geen vrouw te zijn. Eerder dit jaar werd ie de eerste niet-vrouwelijke ambassadeur voor nagellak van het merk Essie.

https://www.instagram.com/p/ByXo1SFgQEC/?utm_source=ig_web_copy_link

“Voor mij is nagellak altijd een vorm van zelfexpressie geweest”, schreef Van Ness toen. Hij ging met verschillende gekleurde lakjes aan de slag om een echte regenboog-manicure te maken in het teken van Pride.

De foto’s zijn iconisch. Het was dan ook geen verrassing dat iemand er een meme van maakte. Van Ness was fan en deelde zijn favoriet:

https://www.instagram.com/p/B2klTnkAUAM/?utm_source=ig_web_copy_link
Meer
Lees meer...