De trailer van ‘Queer Eye’: seizoen vier doet ons alvast hard huilen

Queer Eye
Credit: Netflix

Netflix heeft een vierde seizoen van Queer Eye in de pijplijn zitten en daar is nu ook een eerste trailer voor: Jonathan Van Ness, haarexpert-extraordinaire, daagt er ons in uit om niet te huilen. Eerlijk: wij zaten op driekwart van de nieuwe beelden al met een traantje in onze ooghoek.

Wat een reis heeft Queer Eye For The Straight Guy gemaakt: de reboot Queer Eye laadde al het goede van restylingprogramma’s in veertig minuten én voegde er een portie feelgood aan toe. Logisch dus dat nauwelijks twee jaar na de eerste versie van de reboot, we een vierde seizoen met Jonathan Van Ness, Tan France, Antoni Porowski, Karamo Brown en Bobby Berk krijgen. Daar is nu ook een trailer van: bekijk ‘m hier!

Als we op deze beelden mogen verdergaan, is de tearjerker-factor van het vierde seizoen van Queer Eye net met dertig punten gestegen. We keren alvast terug naar de middelbare school van Jonathan Van Ness. Daar is één leerkracht die hij graag eens in de bloemetjes/nieuwe outfit wil zetten en zij heeft blijkbaar ook heel wat gedaan voor de jonge Jonathan.

Queer Eye maakt het verschil

Van Ness is wellicht de extravagantste van de vijf heren in Queer Eye. In het programma is hij verantwoordelijk voor de lokken van het slachtoffer van de week. Maar in praktijk is Van Ness ook een stijlicoon, die vlotjes typische mannen- en vrouwenkledij mengt op de rode loper en daarmee topmodellen naar de kroon steekt. Dat Van Ness het op de middelbare school niet altijd makkelijk heeft gehad, lijkt evident. Een leerkracht die je altijd geaccepteerd heeft, kan dan echt wel het verschil maken. Hou je dus zeker klaar voor één aflevering waar je de zakdoeken best bij de hand houdt.

Daarnaast lijkt Queer Eye opnieuw dezelfde combinatie van warmte, make-overs en een serieuze progressieve boodschap achter de hand te houden. We ontmoeten in de trailer alvast iemand die, naar eigen zeggen “nog nooit eerder een gesprek met een homo heeft gehad.” Goed onthouden: in België is dat heel bizar, maar in de Verenigde Staten krijg je als queer nog steeds te maken met een pak vooroordelen. Een programma als Queer Eye kan dus echt wel een verschil maken, zo blijkt.

Seizoen vier in Kansas

Deze keer strijken de heren neer in Kansas City, de stad van The Wizard of Oz en in het hartland van de Verenigde Staten. Er is overigens ook een vijfde seizoen van de serie bevestigd: dan gaan de Fab Five naar Philadelphia.

Queer Eye is de bekende remake van Queer Eye For The Straight Guy, een remakeprogramma dat verschillende Emmys won in 2003. Ook in België kreeg het programma een herwerking. De Heren Maken De Man heette die. Toen lag de nadruk nog iets meer op het contrast tussen de homoseksuele heren en de sloddervossende hetero’s die ze een make-over bezorgden, wat in de nieuwe Queer Eye niet meer het geval is. Toch ken je sowieso nog één van die heren: Jani Kazaltzis, de énige man die wij ooit zouden vertrouwen met een make-over, zat in de Belgische versie.

Het geheim van de Fab Five

Zestien jaar verder is dat contrast een beetje weggevallen, maar de vriendschap tussen de Fab Five is een belangrijk deel van de show geworden. Volgens Karamo Brown is die vriendschap ook sterk geëvolueerd. “Een groot stuk [van de show nvdr.] is onze relatie. Toen we elkaar een jaar geleden leerden kennen, waren we vreemden voor elkaar. Maar nu weten we wie we zijn, wat we doen om onze helden te helpen en hoe we goed kunnen samenwerken”, zei Brown eerder dit jaar bij de Amerikaanse ochtendshow Good Morning America.

Ons moest je eigenlijk niet meer overtuigen om naar het vierde seizoen van Queer Eye te kijken. Nu de trailer van het nieuwe seizoen binnen is, slaan we alvast zakdoekjes en een dosis zelfvertrouwen in. En chips, want Queer Eye smeekt om een bingewatch op een druilerige zaterdag.

Het nieuwe seizoen van Queer Eye komt op 19 juli op Netflix.

Gesponsorde artikelen