Left Right
scrollTop top

R. Kelly betaalde om zijn persoonlijke collectie kinderporno in stand te houden


R. Kelly
© GettyImages

R&B-zanger R. Kelly blijft aanklachten verzamelen. Deze keer verschijnt hij voor de rechtbank omdat hij video’s gemaakt heeft terwijl hij seks heeft met minderjarige meisjes. Toen die video’s verdwenen uit zijn ‘persoonlijke collectie’, legde Kelly honderdduizenden dollars op tafel om ze te recupereren.

Zanger/monster R. Kelly heeft zijn lijst aanklachten nog wat uitgebreid. Naast de tientallen beschuldigingen van seksueel misbruik, onder andere van minderjarigen, wordt Kelly er nu ook van verdacht honderdduizenden dollars betaald te hebben om ‘verdwenen’ video’s terug in zijn bezit te krijgen.

Persoonlijke collectie

Donderdagavond werd R. Kelly gearresteerd voor dertien nieuwe aanklachten. Het gaat onder andere om video’s die de zanger maakte van minstens vier minderjarige meisjes toen hij (tegen hun wil) seks met hen had. De video’s zouden al gemaakt zijn rond de eeuwwisseling.

Enkele jaren later ontdekte hij dat de video’s verdwenen waren uit zijn persoonlijke collectie en legde hij honderdduizenden dollars op tafel om ze te recupereren. R. Kelly zou zijn medewerkers toen zelfs gevraagd hebben om te testen of hij alle kopieën opnieuw in zijn bezit had.

Het bedrijf

Die medewerkers hadden in principe weinig keus. R. Kelly had namelijk gevoelige informatie over hen verzameld, om ervoor te zorgen dat hij hun “absolute inzet” had. Zijn bedrijf was met andere woorden niet alleen bezig met zijn muziek.

Aanklachten R. Kelly
Twitter/@voxdotcom

Zo zouden zijn medewerkers ook geholpen hebben om een meisje en haar ouders naar het buitenland te krijgen, zodat ze onbeschikbaar zouden zijn voor het gerecht. Het meisje werd ook bedolven onder cadeaus (zoals auto’s) en kreeg meer dan tien jaar lang zwijggeld om alles te verbergen en af te liegen.

Droom wordt nachtmerrie

R. Kelly maakte misbruik van zijn status als superster. Hij zou meisjes die hem willen ontmoeten, misleiden en hun droom verandert al snel in een nachtmerrie. De zanger en zijn “helpers” voeren namelijk zelf de meisjes naar andere staten voor een ontmoeting.

Eens ze daar aangekomen waren, moesten ze zich aan verschillende regels houden. Zo mochten ze de kamer niet uit zonder zijn toestemming, zelfs niet om te eten of naar het toilet te gaan. Ze moesten ook losse kledij dragen als hij er niet bij was en het was helemaal verboden om naar andere mannen te kijken. Bovendien wilde R. Kelly aangesproken worden met daddy.

Financieel afhankelijk

R. Kelly isoleerde zijn slachtoffers volledig van hun familie en vrienden. Op die manier zouden ze financieel afhankelijk van hem worden en konden ze niet meer weg. Volgens Amerikaanse media hebben de ouders van een van zijn huidige “vriendinnen” al sinds 2017 geen contact meer met hun dochter gehad.

R. Kelly ontkent alles.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810