R. Kelly heeft maar een dikke 500 euro meer op zijn rekening staan

R. Kelly wordt beschuldigd van tien gevallen van seksueel misbruik. Maar dat is niet de eerste rechtszaak die de R&B-zanger te verwerken krijgt. In het verleden regelde hij al een hele hoop zaken buiten de rechtbank (waarschijnlijk door zijn aanklagers te betalen). En dat breekt R. Kelly nu zuur op: hij heeft geen geld meer. 

R&B-zanger R. Kelly heeft maar 635 dollar meer (dat is iets minder dan 555 euro). Dat blijkt uit recent vrijgegeven gerechtelijke documenten. Kelly heeft een hele reeks juridische zaken op zijn naam staan en die hebben hem al een stevige duit gekost. De meest recente rechtszaak is die waarin hij beschuldigd wordt van tien gevallen van seksueel misbruik. De ster zou in het verleden ook al heel wat beschuldigingen buiten de rechtszaal geregeld hebben.

Het proces tegen R. Kelly begon op 22 maart, maar werd al onmiddellijk uitgesteld.

Hulp gekregen

R. Kelly verscheen deze maand nog in een Amerikaanse discotheek. Tegen een vergoeding uiteraard. De zanger zou daar maar liefst 22.000 dollar voor gekregen hebben (een slordige 20.000 euro). Maar dat is niet genoeg om al zijn schulden te betalen. Toen Kelly opgepakt was voor de beschuldigingen van seksueel misbruik zou een vriendin zijn borgsom van een miljoen dollar betaald hebben en ook de 160.000 dollar (ongeveer 140.000 euro) alimentatieschuld aan zijn ex-vrouw kon hij niet zelf ophoesten.

Achterstallige huur

Een andere schuld die R. Kelly nog openstaan had, was er een bij zijn huisbaas. Of toch de huisbaas van zijn studio in Chicago. Die klaagde de zanger aan omdat hij hem nog 200.000 dollar, of ongeveer 177.000 euro, schuldig was. De huisbaas won de rechtszaak en kreeg van dat bedrag al een groot deel, al moet R. Kelly nog steeds 50.000 dollar aan hem betalen. Het bedrag dat de huisbaas kreeg, werd betaald door een kredietgever, maar die wil daar uiteraard iets voor terug.

De kredietgever Midwest Commercial Funding draaide op voor bijna 90 procent van Kelly’s schuld, maar nam daarvoor wel verschillende rekeningen in beslag. Het bedrijf dagvaardde ook Sony, de platenmaatschappij die R. Kelly jarenlang vertegenwoordigde, en liet alle andere rekeningen van de zanger blokkeren. Dat deed het om de schuld niet uit eigen zak te moeten betalen.

De zanger blijft ontkennen dat hij iemand seksueel misbruikt heeft, ook al blijven er video’s met bewijsmateriaal opduiken.

Nog 625 dollar

R. Kelly heeft door die dagvaardingen in totaal nog 625 dollar op zijn rekeningen staan. Bij de Wintrust Bank heeft hij zelfs een rekening lopen die op -13 dollar staat. De kredietgever nam hem ook zijn bezittingen bij de Bank of America af. Die hadden een waarde van maar liefst 150.000 dollar (een dikke 130.000 euro). Alles bij elkaar zou de zanger nu dus nog maar iets meer dan 500 euro hebben. En met een nog lopende rechtszaak, zou dat wel een spannend kunnen worden.

Meer
Lees meer...