R. Kelly zit opnieuw in de cel omdat hij zijn achterstallige alimentatie niet kan betalen

R. Kelly zit opnieuw in de cel. Dit keer heeft het niks met seksueel misbruik te maken, maar met de bijna 200.000 dollar alimentatie die hij nog schuldig is aan zijn ex-vrouw Andrea. De rechter besliste dat Kelly geen recht had op een afbetalingsplan en stopte hem opnieuw in de cel.

Amper een paar uur nadat R. Kelly’s interview met CBS over de beschuldigingen van seksueel misbruik werd uitgezonden, zat de zanger opnieuw in de cel. Dit keer heeft het niets met Azriel Clary of Jocelyn Savage te maken, maar met zijn ex-vrouw Andrea. Kelly was haar namelijk bijna 200.000 dollar aan alimentatie schuldig en kwam daar gisteren voor voor de rechtbank.

Afbetalen

Een maand geleden besliste de rechter dat R. Kelly van het totale achterstallige bedrag gisteren 161.000 dollar moest betalen. De zanger heeft echter dat geld niet, en stelde de rechter voor om zijn schuld af te betalen. (Eind februari had hij ook al niet genoeg geld om zijn borg te betalen.) De rechter ging echter niet akkoord met zijn voorstel en gooide R. Kelly opnieuw in de cel.

Kelly was vrij op borgtocht na beschuldigingen van seksueel misbruik, die hij in het interview met de Amerikaanse zender CBS ‘allemaal leugens’ noemde. De borgtocht kon hij zelf niet betalen, maar een vriendin, Valencia Love, legde dan voor hem de 100.000 nodige dollars op tafel. Het is nog niet duidelijk of ze hem opnieuw zal helpen met zijn geldproblemen.

Herbekijk hier een stuk uit R. Kelly’s interview met CBS:

Meer
Lees meer...