Rage Against The Machine annuleert zijn Europese tournee en komt dus niet naar het Sportpaleis

Lichte euforie toen Rage Against The Machine in april hun eerste tournee in veertien jaar aankondigden. En wat meer was: de band zou ook het Sportpaleis aandoen. Op 1 september. Maar over dat feestje is nu een kruis getrokken.

De annulering is een gevolg van het concert dat de band in Chicago speelde op 11 juli. Tijdens het performen van Bullet In The Head bezeerde frontman Zach de la Rocha zijn been. Hij werkte de rest van de show zittend op een monitor af.

Het was nog erg vroeg in de tournee, de tweede show nog maar, en de band besloot dus om verder te gaan. Maar Zach de la Rocha zat voortaan neer tijdens het performen, zoals ook te zien is op de foto bovenaan.

Volledig herstel frontman

Nu is het bericht binnengelopen dat de band de tournee voor bekeken zal houden na hun shows in Madison Square Garden in New York op 11, 12 en 14 augustus. Daarna zal de la Rocha huiswaarts keren om te rusten en hoofd te bieden aan zijn herstel.

Het zware reisschema van de tournee zou een volledig herstel van de frontman in de weg kunnen staan, zo schrijft de band in een mededeling. Ook het eerste optreden van de band op Belgische bodem sinds 2008 wordt dus geschrapt.

Het concert wordt niet verplaatst, maar meteen geannuleerd. Kopers van een ticket krijgen dat binnen de 30 dagen terugbetaald en hoeven daarvoor zelf niets te doen.

Meer
Lees meer...