‘Red Dead Redemption 2’ laat zijn rechtszaak tegen detectivebureau Pinkerton vallen

Take-Two, de uitgever van de game ‘Red Dead Redemption’, heeft zijn rechtszaak tegen het Amerikaanse detectivebureau Pinkerton laten vallen. De westerngame gebruikte Pinkerton-agenten in hun spel en Pinkerton eisten hiervoor royalties. Het is nog niet duidelijk of beide partijen een schikking hebben getroffen en of de Pinkerton-agenten gaan blijven.  

Begin januari dit jaar spanden Take-Two en zijn dochteronderneming Rockstar, de maker van Red Dead Redemption 2 een rechtszaak in tegen het detectivebureau Pinkerton. Zij eisten royalties voor het gebruik van hun naam in het spel. Volgens Pinkerton had Red Dead Redemption 2 hun handelsmerk geschonden. Take-Two, de uitgever van de game, wilde dat de rechtbank hierover besliste. Volgens hun was het gebruik van de Pinkerton-naam, als onderdeel van een spel dat de nadruk legt op historische nauwkeurigheid, redelijk gebruikelijk.

Maar toch lijkt er een einde te komen aan hun geschil: in een verklaring aan GameDaily.biz laat de Take-Two weten dat het de rechtszaak heeft laten vallen en dat Pinkerton hun klacht heeft ingetrokken. Het is nog onduidelijk of de twee partijen een schikking hebben getroffen.

Hier zie je hoe de agenten in het spel gebruikt worden:

Pinkerton-agenten

The Pinkerton National Detective Agency is een hoofdbestanddeel van de westerse fictie en was ook vroeger de naam van een agentenorganisatie in het Amerikaanse Oude Westen. Pinkerton werd in 1999 overgenomen door het Zweedse beveiligingsbedrijf Securitas AB. Het bedrijf vroeg echter aan Take-Two om royalties te betalen voor haar agenten te gebruiken in de laatste Red Dead Redemption-versie.

Nadat Take-Two een rechtszaak tegen hen had ingediend, beweerde Pinkerton ook dat Rockstar hun reputatie schaadde door agenten af te schilderen als “gewelddadige schurken” en spelers te laten doden. De Pinkerton-agenten werden in Red Dead Redemption 2 ingezet om bijvoorbeeld verdachten te volgen tussen de verschillende staten of om verdachten te doden.

Verklaring uitgever Red Dead Redemption 2

In een verklaring aan The Verge vertelt Take-Two: “Take-Two kan bevestigen dat het huidige Pinkerton detectivebureau haar vorderingen tegen Red Dead Redemption 2 heeft ingetrokken. Take-Two zal dan ook de juridische stappen die ze ondernamen tegen Pinkerton niet voortzetten. Red Dead Redemption is fictie uit de late jaren 1800 en we wilden de game zo historisch realistisch mogelijk maken. De Pinkerton- agenten die we gebruiken in de game zijn dan ook geen verwijzing naar de huidige Pinkerton onderneming.”


Meer
Lees meer...