Reddit beperkt grootste pro-Trumppagina

Donald Trump
GettyImages

Het grootste pro-Trumpforum op Reddit is in quarantaine geplaatst. Dat komt doordat verschillende posts op de pagina ingaan tegen de regels van Reddit. Het recentste wapenfeit is een oproep tot geweld tegen politieagenten en staatsambtenaren in de staat Oregon.

Reddit is niet akkoord met alles dat op de subreddit The_Donald verschijnt. Het subforum noemt zichzelf een “eeuwigdurende campagne voor de 45ste president van de Verenigde Staten, Donald J. Trump” en heeft meer dan 750.000 actieve gebruikers. Die krijgen nu – samen met alle andere Redditors – een waarschuwing als ze het subforum willen openen.

Reddit waarschuwt

In die waarschuwing legt Reddit zelf uit waarom die er gekomen is. “Ben je zeker dat je toegang wil tot deze gemeenschap?” krijgen bezoekers voor de kiezen. “Dit forum is in quarantaine. Ze wordt beperkt door verschillende gevallen van gerapporteerde en aangekaarte overtredingen van het Reddit Content Beleid. Recent gingen die onder andere over bedreigingen om politieagenten en staatsambtenaren aan te vallen in de staat Oregon.”

Reddit Pro-Trump Quarantaine
Reddit/r/The_Donald

Reddit roept gebruikers op om te helpen de pagina in te tomen door “regelovertredende inhoud te rapporteren en naar beneden te stemmen”. Als Redditors toch toegang willen tot het forum, kunnen ze dat wel nog. Gewoon klikken op continue volstaat.

Wat bedoelt Reddit nu precies met “in quarantaine”? Het forum wil haar pro-Trumpsubforum in bedwang houden. Het wil ervoor zorgen dat het door haar posts geen inkomsten meer krijgt en dat de populairste posts niet meer zichtbaar zijn in andere fora.

Veel protest tegen quarantaine

Niet iedereen is opgezet met de quarantaine. Zo lieten de moderators van The_Donald via hun subreddit weten dat het “ernaar uitziet dat ze een onmogelijke standaard opgezet hebben om ons het zwijgen op te leggen tegen de verkiezingen van 2020“. Het belang van het subforum is helemaal niet te negeren: het speelt een belangrijke rol in de verspreiding van pro-Trumpinformatie.

De zoon van de Amerikaanse president, Donald Trump Junior, retweette een boos bericht dat de Big Tech erop gebrand zijn om Donald Trump tegen te werken voor de verkiezingen van 2020.

Andere – Republikeinse – Amerikanen vinden de quarantaine dan weer wél een goed idee. Ze haalden al verschillende keren aan dat sociale media conservatief gekleurd zijn. Daar zouden ze nog nooit degelijk bewijs voor gevonden hebben.

The Donald nauw betrokken

De subreddit The_Donald is een groot en bekend forum, ook bij de man waar het allemaal over gaat. De president zou zelfs dagelijks de berichten op de pagina bekijken en heeft deelgenomen aan een AMA, of Ask Me Anything, van het subforum. Dat is uniek, want de meeste andere belangrijke of bekende mensen doen dat via andere wegen.

Gesponsorde artikelen