Left Right
scrollTop top

Wie is Riadh Bahri uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?


Riadh Bahri DSMTW
© VIER

Wie regelmatig naar Het Journaal op Eén kijkt, kent Riadh Bahri uiteraard al. Hij is zo al enkele jaren te zien als verslaggever, waarbij hij vooral gespecialiseerd is in luchtvaart. Maar zal hij die kennis ook kunnen gebruiken om De Slimste Mens ter Wereld te worden?

Riadh Bahri zal dit jaar zijn kans wagen in De Slimste Mens ter Wereld. Als VRT-journalist wordt er natuurlijk al meteen veel van hem verwacht, want vier journalisten gingen in het verleden al met de titel naar huis. Wordt Riadh Bahri de vijfde?

Luchtvaart

In 2009 begon Riadh Bahri aan zijn carrière bij de VRT. Dat deed hij eerst achter de schermen, maar al snel schakelde hij over naar een functie op het scherm als verslaggever.

Riadh is gespecialiseerd in alles wat met de luchtvaart te maken heeft. Zo kan je hem bijvoorbeeld zien wanneer het gaat over een staking in Brussels Airport, maar ook tijdens de coronacrisis en het opstellen van een noodplan voor de luchtvaartmaatschappij verscheen hij geregeld in Het Journaal.

Journalisten doen het doorgaans goed in De Slimste Mens ter Wereld. Zo zijn Annelies Rutten, Freek Braeckman, Linda De Win en Xavier Taveirne al met de titel naar huis gegaan. Daarnaast houden journalisten het ook lang vol in het programma. VTM-nieuwsanker Julie Colpaert deelt zo het record van de meeste overleefde afleveringen met Gert Verhulst. Zij bleven 11 opeenvolgende afleveringen in het spel. Annelies Rutten, Freek Braeckman, Lieven Verstraete, Linda De Win en Peter Vandermeersch hielden het 10 afleveringen uit. Grote schoenen om te vullen dus.

Wikipedia

Er zijn twee soorten deelnemers aan De Slimste Mens ter Wereld. Zij die zich zonder voorbereiding in het avontuur storten en zij die zich maandenlang voorbereiden op hun deelname. Riadh Bahri hoort bij die tweede groep.

De journalist gebruikte geen atomaschriftjes zoals Hans Bourlon in het verleden deed, maar hij deed vooral kennis op via het internet. “Wikipedia was mijn beste vriend”, zo liet hij al weten in een interview voor zijn deelname. Ondanks die goede voorbereiding, laat Riadh toch weten dat hij bang is voor zijn eerste aflevering. Hij moet het dan ook opnemen tegen de ijzersterke tandem Ella Leyers en Hans Van Aken. Ella is al toe aan haar zesde aflevering (ja, ze was voorlopig al te zien in alle afleveringen van dit seizoen). Hans Van Aken neemt al voor de vierde keer deel.

Bekijk hier het volledige overzicht met alle deelnemers van De Slimste Mens ter Wereld 2020.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.498.634
 • Aantal
  doden
  1.492.893
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  582.252
 • Aantal
  doden
  16.911