Richard Gadd (‘Baby Reindeer’) verzorgt scenario HBO/BBC-reeks ‘Lions’ met Belgische regisseur

Richard Gadd, de maker en hoofdrolspeler in de Netflix-reeks Baby Reindeer, werkt nu aan een nieuwe reeks die een coproductie is van de Britse openbare omroep BBC en de streamingdienst HBO. Lions wordt een dramareeks, waaraan ook een Belgisch kantje zit.

Richard Gadd scoorde met zijn reeks Baby Reindeer recent een gigantische hit op Netflix. De comedian baseerde de reeks op zijn eigen leven en speelde er ook zelf de hoofdrol in. Zijn volgende project wordt een serie voor de BBC, die ook op HBO Max te zien zal zijn. Gadd zal het scenario verzorgen, terwijl de Belg Eshref Reybrouck samen met Alexandra Brodski instaat voor de regie.

Lions

Lions zal de vraag stellen wat het betekent om een man te zijn. “Wanneer Nialls vervreemde ‘broer’ Ruben plots opduikt op zijn huwelijk, zorgt dit voor een explosie van geweld die ons terug katapulteert doorheen hun leven”, staat te lezen in de korte inhoud. De reeks zal zo een periode van bijna veertig jaar overbruggen, van de jaren 80 tot het heden.

We zullen de hoogte- en dieptepunten van de relatie tussen de twee te zien krijgen. “Van het moment waarop ze elkaar als tieners leren kennen, tot het moment waarop ze als volwassenen uit elkaar groeien, met alle goede, slechte, vreselijke, grappige, boze en uitdagende momenten onderweg. De reeks zal de energie van een veranderende stad en een veranderende wereld omvatten.”

HBO

Lions werd eigenlijk al in februari voorgesteld door de BBC, nog voor Richard Gadd zijn grote doorbraak kende met Baby Reindeer. Nu heeft ook HBO zich bij het project gevoegd, waardoor de reeks wereldwijd te zien zal zijn via HBO Max. Richard Gadd zal verantwoordelijk zijn voor het script en zal ook betrokken zijn bij de reeks als executive producer. Regisseurs van dienst zijn Alexandra Brodski (Somewhere Boy) en de Belg Eshref Reybrouck (Undercover, Marsman, Cordon).

Gadd is enthousiast over de samenwerking met HBO. “Het bestellen van een HBO-boxset van The Sopranos, The Wire of Oz en het van begin tot eind bekijken waren enkele van de gelukkigste momenten uit mijn jeugd. Sindsdien is het altijd een droom van mij geweest om met HBO samen te werken en deel uit te maken van hun iconische reeks shows. Ik ben Francesca Orsi, Kara Buckley en Clint LaVigne zo dankbaar dat ze deze kans hebben gegrepen met de serie. Daarnaast denk ik ook aan Ruben en Niall die – ondanks dat ze opgroeiden in een doodlopend Schots stadje – het niet zouden kunnen geloven! Ik kan niet wachten om eraan te beginnen.”

Er is voorlopig nog geen releasedatum bekend voor Lions.

Meer
Lees meer...