Nieuwe samoerai-special van ‘Rick and Morty’: absurd gevecht tot de dood in authentieke anime-stijl

Rick and Morty, de zotste Netflixreeks van het sterrenstelsel, is terug met een geschifte special. We wachten nog steeds vol ongeduld op de tweede helft van het vierde seizoen van de reeks, maar onze honger wordt gestild met een korte video in anime-stijl. Rick en Morty zijn samoerai in de Japanse Middeleeuwen en zijn verwikkeld in een gevecht tot de dood.

De nieuwe special van Rick and Morty is korter dan we gewend zijn van de beruchte animatieserie. Deze aflevering valt dan ook buiten het vierde seizoen dat momenteel op pauze staat. Dat er met deze anime-stijl sprake is van een stijlbreuk is een understatement. Het zal dan ook niemand verbazen dat de oorspronkelijke makers van de serie aan dit filmpje niet hebben meegewerkt.

De nieuwe special van Rick and Morty:

Top van de Japanse anime-sector

De regie en het script van de video is van Kaichi Sato, de man achter de Japanse animatie- en actiefilms Asura, Gantz:O, Black Butler, Saint Seiya: Legend of Sanctuary en Karas: The Revelation. Maki Terashima-Furuta, bekend van Ghost in the Shell, is executive producer.

Bovendien stond Studio Deen in voor de productie. Dat is de legendarische animatiestudio die verantwoordelijk is voor producties zoals Tekken: The Motion Picture, Meiji Tokyo Renka, Angel’s Egg en Fate/stay Night the Movie: Unlimited Blade Works. Studio Deen draait al meer sinds 1975 en is een vaste waarde in de Japanse animesector.

Ondanks deze crew-wissel werd de video gepubliceerd op het YouTubekanaal van Adult Swim, de Amerikaanse televisiezender waarop Rick and Morty wordt uitgezonden.

Spinoff met nadruk op Summer

Netflix

Momenteel loopt seizoen vier van Rick and Morty, maar het ziet ernaar uit dat het niet lang zal duren eer we nieuwe content rond het olijke duo te zien krijgen. Er zou namelijk een spinoff in de maak zijn, waarbij de nadruk op Summer, de zus van Morty, komt te liggen. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...