‘The Lord of the Rings: Rings of Power’ seizoen 2 zal volgens actrice “meer actie en diepgang” bevatten

De opnames van het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power zijn op dit moment volop bezig. Dat betekent dat we binnenkort een vervolg te zien krijgen op de spannende finale uit het eerste seizoen. Wanneer het tweede seizoen precies zal verschijnen, is nog niet bekend. Maar volgens actrice Sophia Nomvete bereiden de fans zich maar best voor op meer actie.

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power verscheen tussen 1 september en 14 oktober 2022 op Prime Video. De streamingdienst van Amazon nam daarbij een zeer dure gok in de hoop een franchise uit te bouwen die de concurrentie met Game of Thrones van HBO kon aangaan.

Toch blijft het doel om minstens vijf seizoenen te maken van The Lord of the Rings: The Rings of Power. De productie van het tweede seizoen van de prestigieuze reeks is dan ook al volop bezig in het Verenigd Koninkrijk.

Rings of Power

In de prequelreeks The Rings of Power zien we het verhaal door de ogen van een jonge Galadriel (Morfydd Clark) die Midden-Aarde wil beschermen tegen het opkomende kwaad. De serie volgt die kwaadaardige schaduw van de donkerste diepten van de Misty Mountains tot de bossen van de elfenhoofdstad Lindon.

Na de komst van het eerste seizoen werd een tweede al snel aangekondigd. De opnames van dat seizoen zijn in oktober 2022 al van start gegaan, maar dat wil niet meteen zeggen dat de nieuwe afleveringen er snel zullen aankomen. De productie van het vorige seizoen nam namelijk maar liefst 18 maanden in beslag, waarna het ook nog moest gemonteerd worden.

“Meer actie”

Wanneer we het tweede seizoen dus precies mogen verwachten, valt af te wachten. Maar over de inhoud laat actrice Sophia Nomvete, die de rol van Disa speelt, in een interview met Deadline weten dat het inhoudelijker zal zijn dan het eerste seizoen. “Het eerste seizoen was een introductie, nu gaan we over naar de ontrafeling”, vertelt ze.

De actrice lijkt zelf al uit te kijken naar het vervolg. “We gaan zien hoe de kracht van het kwaad druk uitoefent op Middenaarde en hoe iedereen daarop reageert. De inzet is hoger en we zien wat die druk doet met de relaties tussen de personages. Ook de actie gaat veel meer aanwezig zijn. Het is veel diepgaander.”

The Lord of the Rings: The Rings of Power is te zien op Prime Video.

Meer
Lees meer...