‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ stelt drie nieuwe castleden voor seizoen 2

De productie van het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power is op dit moment volop bezig. Daarbij hoort ook heel wat castingnieuws. Zo kondigden de makers aan dat het trio Ciarán Hinds, Rory Kinnear en Tanya Moodie bij de vaste – en al heel uitgebreide – cast heeft gevoegd.

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power verscheen tussen 1 september en 14 oktober 2022 op Prime Video. De streamingdienst van Amazon nam daarbij een zeer dure gok in de hoop een franchise uit te bouwen die de concurrentie van Game of Thrones van HBO kon aangaan. Dat lijkt voorlopig deels te lukken, want de serie is een succes, al is er ook wel kritiek op enkele vlakken.

Toch blijft het doel om minstens vijf seizoenen te maken van The Lord of the Rings: The Rings of Power. De productie van het tweede seizoen van de prestigieuze reeks is dan ook al volop bezig in het Verenigd Koninkrijk. Zo vernamen we eind vorig jaar al dat er met Ben Daniels (Rogue One, The Crown), Nicholas Woodeson (Rome, Skyfall), Nia Towle (Persuasion), Amelia Kenworthy (IRL, Messenger), Sam Hazeldine (The Hunstman: Winter’s War, Sandman), Yasen ‘Zates’ Atour (The Witcher, Young Wallander) en Gabriel Akuwudike (Hanna, The War of the Worlds) negen nieuwe namen aan de cast zijn toegevoegd.

Ciarán Hinds, Rory Kinnear en Tanya Moodie

Daar zijn nu opnieuw drie namen bijgekomen. Dat maakte Prime Video zelf bekend op het officiële Twitter-account van de serie. Het gaat om Ciarán Hinds, Rory Kinnear en Tanya Moodie.

Ciarán Hinds is ongetwijfeld de bekendste naam van dit trio. Hij speelde onder ander Julius Caesar in Rome en King-Beyond-the-Wall Mance Rayder in Game of Thrones. Daarnaast was hij ook te zien in Red Sparrow en deed hij in beide Frozen-films de stem van de Troll King.

Rory Kinnear is dan weer vooral bekend als Bill Tanner in de James Bond-films Quantum of Solace, Skyfall, Spectre en No Time to Die. Hij was daarnaast ook onder andere te zien in de allereerste aflevering van Black Mirror (die met het varken). Tanya Moodie is dan weer vooral bekend van in het theater, al was ze ook al te zien in de BBC-serie Motherland.

Bekijk hier de nieuwe castleden van The Ring of Power:

Meer
Lees meer...