Left Right
scrollTop top

Vanessa Morgan zegt het minst betaald te worden van de ‘Riverdale’-cast


Vanessa Morgan Riverdale
© Netflix

Sinds de dood van George Floyd staat de hele wereld op z’n kop. Wereldwijd wordt er geprotesteerd tegen rassenongelijkheid en ook op sociale media is het een hot topic. Heel wat celebrities praten openlijk over hun ervaringen met rassenongelijkheid. Ook Riverdale-actrice Vanessa Morgan spreekt zich uit over haar ongelijk loon ten opzichte van haar collega’s op de set.

Vanessa Morgan heeft vanaf het derde seizoen een vaste rol in de populaire tienerserie Riverdale. Op Twitter deelde ze haar ervaring met rassenongelijkheid op de set. Morgan is de enige vaste Afro-Amerikaanse actrice in de serie en ze zegt ook de minst betaalde te zijn.

Diversiteit

Vorige week postte Vanessa Morgan een bericht op Twitter waarin ze opkomt voor de zwarte gemeenschap die in de media wordt geportretteerd als criminelen. Ze staat ook volledig achter de Black Lives Matter-beweging: “Moe van hoe zwarte mensen in de media worden afgeschilderd, moe van het feit dat wij worden afgeschilderd als schurken, gevaarlijke of boze enge mensen. Moe van het feit dat ze ons gebruiken als sidekick niet-dimensionale karakters in vergelijking met onze blanke hoofdrollen. Of alleen worden gebruikt in de advertenties voor de diversiteit, maar niet echt in de show.” Later verduidelijkte ze dat bericht: “Ik ben de enige zwarte persoon die regelmatig in de serie voorkomt, maar ik word ook het minst betaald.”

Schuld van de schrijvers

Enkele dagen later verdedigde Morgan haar collega’s nog: “Mijn rol in Riverdale heeft niets te maken met mijn collega’s/vrienden. Zij schrijven de show niet. Dus geen nood om hen aan te vallen, het is niet hun schuld en ik weet dat ze me steunen.” Daarop reageerde één van de hoofdpersonages Lili Reinhart dat ze volledig achter de actrice staan: “We houden van je, V. En steunen je 10.000 procent.”

Vanessa Morgan liet op sociale media nog weten dat ze in de toekomst geen rollen meer zal aannemen die de zwarte gemeenschap niet goed vertegenwoordigen. “Voor mijn zwarte fans heb ik het nu mijn doel gemaakt om voor ons te vechten. Voor de zesjarige ik die geen rolmodel had dat op mij leek op TV. Dit is voor jou. We zijn niet jouw symbolische zwarte niet-dimensionale karakters. Dit is zwart zijn in Hollywood. Ik zal voor jou vechten.”

Excuses

Deze week was de hashtag hearvanessamorgan trending op Twitter en in reactie daarop reageerde vandaag ook Riverdale-ontwikkelaar Roberto Aguirre-Sacasa: “We horen Vanessa. We houden van Vanessa. Ze heeft gelijk. Het spijt ons en we maken dezelfde belofte aan jou die we haar hebben gedaan. We kunnen haar en het personage dat ze speelt beter eren. Net als al onze acteurs en personages van kleur. Er is een verandering gaande en die zal blijven plaatsvinden. Riverdale zal groter worden, niet kleiner. Riverdale zal deel uitmaken van de beweging, niet erbuiten. Alle Riverdale schrijvers hebben een donatie gedaan aan Black Lives Matter, maar we weten waar het werk voor ons moet gebeuren. In de schrijverskamer.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.166.670
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden