Rode Duivels halen dankzij invallers achterstand op tegen Japan in ware thriller

België staat in de kwartfinale tegen Brazilië, maar dat heeft bloed, zweet en tranen gekocht. Tegen Japan kwam het 0-2 achter maar dankzij invaller Marouane Fellaini en Nacer Chadli wonnen de Rode Duivels toch nog met 3-2.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Door de zege tegen Engeland en de daarbij horende groepswinst speelde België zijn achtste finale tegen het op papier zwakkere Japan. Daar was in het begin van wedstrijd echter maar weinig van te zien.

België probeerde wel aan te vallen, maar was te weinig verrassend. De Japanners daarentegen braken een paar keer gevaarlijk uit. Toch was het aan de rust nog 0-0.

Japan op 0-2 in vier minuten tijd

Na de rust leek de WK-droom van alle Belgen op enkele minuut tijd ineens wel heel ver weg. Genki Haraguchi en Takashi Inui zorgden voor de 0-2 en heel wat droevige Belgische fans.

Met nog een klein half uur te spelen greep bondscoach Roberto Martinez in. Hij haalde Dries Mertens en Yannick Carrasco naar de kant en stuurde brekers Marouane Fellaini en Nacer Chadli het veld in … en dat veranderde direct het beeld van de wedstrijd.

Gevaarlijk in de lucht

Vooral in de lucht waren de Rode Duivels voortdurend gevaarlijk en het was dan ook via de kop van Jan Vertonghen en Fellaini dat België weer gelijk maakte. Het laatste kwartier probeerde vooral België de wedstrijd nog voor de verlengingen te beslissen, maar ook Japan dreigde nog een aantal keer.

Gelukkig voor België was er ene Thibaut Courtois in doel. Die redde niet alleen de laatste Japanse pogingen, maar behield ook het overzicht en lanceerde slim Thomas Meunier in de slotminuut. Die paste naar Romelu Lukaku die slim de bal liet passeren waardoor Nacer Chadli in de 94ste minuut simpel de 3-2 kon binnenschieten.

Bekijk hier het verlossende doelpunt van Nacer Chadli

De spelers van Japan nemen afscheid van hun fans

Ook de buitenlandse pers is onder de indruk van de comeback van de Belgen

En nu wacht Brazilië!

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Meer
Lees meer...