Ronde van Frankrijk: Groenewegen wint massasprint; Wout van Aert opnieuw 2de

Dylan Groenewegen heeft de derde rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Nederlander van BikeExchange-Jayco was nipt sneller dan Wout van Aert, die een banddikte te kort kwam. De Belg van Jumbo-Visma blijft wel leider.

De derde rit in de 109de Ronde van Frankrijk was de laatste op Deense bodem. Het zou uiteindelijk een geschiedenisloze rit worden. Magnus Cort (EF Education-EasyPost), die gisteren al de drie te verdienen bergpunten meepakte, ging meteen weer op pad en kreeg onderweg van Vejle naar Sønderborg verrassend niemand mee in de vroege vlucht.

Magnus Cort voor de bollen

De Deense bollenman mocht dus opnieuw drie punten oprapen onderweg en deed dat telkens onder luid applaus van de alweer massaal naar buiten gekomen wielerfans. Tussendoor streden Wout van Aert en Fabio Jakobsen aan de tussensprint voor de groene punten. De Belg bleek daarbij net sneller.

Na een lange eenzame vlucht pakte het peloton een moegestreden Magnus Cort terug waarna de voorbereiding op de sprint kon beginnen. Dat zorgde voor de nodige zenuwachtigheid met onder andere een massale valpartij op zo’n 10 kilometer van de streep.

Dylan Groenewegen

In de tweede massasprint op een rij werd Wout van Aert perfect gegangmaakt, al kwam hij wel vrij vroeg op kop. Even leek Peter Sagan (TotalEnergies) hem nog voorbij te sneller, maar het gevaar kwam uiteindelijk van de andere kant. Met een sterk slot wist Dylan Groenewegen de Belgische gele trui met een banddikte te kloppen. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) pakte uiteindelijk nog de derde plaats, voor Sagan. De ritwinnaar van gisteren, Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl), werd vijfde.

Het is voor Wout van Aert, na de openingstijdrit en de massasprint van zaterdag, al de derde dag op een rij dat hij tweede wordt. Dankzij zijn bonificatieseconden vergroot hij in de stand zijn voorsprong op Yves Lampaert tot 7 seconden. Ook in het klassement om de groene trui vergroot van Aert zijn voorsprong tot 17 punten op Jakobsen

Bekijk hier de winnende sprint van Dylan Groenewegen:

Meer
Lees meer...