‘Ronja de Roversdochter’ van Astrid Lindgren krijgt live-actionreeks op Netflix

Het verhaal Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren komt naar Netflix. Het boek van de auteur van Pippi Langkous verscheen in 1981 en werd in 1984 al eens verfilmd, waarna er nog een musical en een Japanse anime van Studio Ghibli over het personage verschenen. Nu gaat het om een live-action fantasyreeks.

We kennen de Zweedse auteur Astrid Lindgren uiteraard vooral van Pippi Langkous, maar ze heeft ook nog heel wat andere verhalen geschreven. Een daarvan is Ronja de Roversdochter en die zal nu een serie krijgen op Netflix.

Ronja de Roversdochter

Ronja de Roversdochter, Ronja Rövardotter in het Zweeds, volgt de jonge Ronja, die geboren wordt in een roversbende in het middeleeuwse Scandinavië. Wanneer ze ouder wordt, wordt ze bevriend met de jongen Birk, van een andere roversbende, wat de rivaliteit tussen de twee bendes naar een nieuwe hoogte tilt. De twee besluiten dan maar om het bos in te vluchten en daar te proberen overleven. Maar het gaat om een bos met magische krachten waarin er ook gevaarlijke wezens te vinden zijn.

De serie ging eigenlijk verschijnen op de Zweedse zender Viaplay, maar is nu overgekocht door Netflix. Ronja Rövarsdotter is een Zweedstalige fantasyreeks en werd geschreven door Hans Rosenfeldt, die ook verantwoordelijk was voor The Bridge en Marcella. De regie is in handen van Lisa James Larsson, die enkele afleveringen van Victoria en Fate: The Winx Saga regisseerde. De hoofdrollen worden gespeeld door de jonge Zweedse acteurs Kerstin Linden (Ronja) en Jack Bergenholtz Henriksson (Birk). Maar ook Pernilla August, die in Young Royals de rol van de Zweedse koningin speelt, zal in Ronja Rövarsdotter te zien zijn, net als Per Larsson die je kan kennen uit The Bridge.

De reeks zal in 2024 verschijnen op Netflix.

Meer
Lees meer...