Rosé (BLACKPINK) tekent contract bij YG-dochterlabel THEBLACKLABEL

Rosé is het vierde en laatste lid van de K-popgroep BLACKPINK dat een nieuw agentschap heeft gevonden. Vorig jaar besloten de vier leden van de groep om hun contract met YG Entertainment stop te zetten. Lisa, Jennie en Jisoo richtten kort daarna hun eigen agentschap op. Rosé besloot om zich aan te sluiten bij het bestaande agentschap THEBLACKLABEL.

Alle leden van de K-popgroep BLACKPINK hebben nu een nieuw agentschap gevonden. Nadat Jennie, Lisa en Jisoo hun eigen agentschappen oprichtten, heeft Rosé besloten om een contract te tekenen bij THEBLACKLABEL.

BLACKPINK

In augustus 2023 liep het contract van YG Entertainment met de leden van BLACKPINK ten einde. Al sinds juli 2023 waren er discussies aan de gang met het agentschap en de vier leden van de groep over een verlenging van het contract. In december 2023 liet YG Entertainment weten dat er een (gedeeltelijk) akkoord bereikt was.

In het statement liet YG Entertainment weten dat ze een akkoord bereikt hadden over de groepsactiviteiten van BLACKPINK. “Na uitgebreide discussies met BLACKPINK hebben we exclusieve contracten voor groepsactiviteiten ondertekend op basis van ons diepe vertrouwen.” Het ging daarbij dus om een contract voor groepsactiviteiten. De comebacks en optredens van BLACKPINK als groep zullen dus nog steeds gebeuren via YG Entertainment, maar over de soloactiviteiten werd niets gezegd.

Enkele weken later kwam wel het nieuws dat Jennie haar eigen agentschap ODD ATELIER (OA) had opgericht en niet veel later maakte ook Lisa haar eigen agentschap LLOUD bekend. Nog eens enkele weken later liet ook Jisoo weten dat ze haar eigen agentschap had opgericht. Zij koos voor de naam BLISSOO. Via deze agentschappen zullen de drie leden instaan voor hun soloprojecten.

Rosé

Tot op heden was er dus nog geen nieuws over Rosé, het laatste lid van de groep. Maar nu heeft ook zij een nieuw agentschap gevonden voor haar solowerk. Rosé richtte geen eigen agentschap op, maar besloot om zich aan te sluiten bij THEBLACKLABEL.

THEBLACKLABEL werd opgericht in 2015 opgericht door Teddy en Kush, twee producers van YG Entertainment. Teddy was in het verleden al verantwoordelijk voor heel wat nummers van BLACKPINK. THEBLACKLABEL is een dochterbedrijf van YG Entertainment en werkt dus ook nauw samen met het agentschap. Naast Rosé zijn ook Taeyang (BIGBANG), Jeon Somi and Zion.T actief bij het label als muzikanten. Daarnaast staat het label ook in voor het management van verschillende acteurs waaronder Park Bo-gum en Lee Jong-won.

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...