‘RuPaul’s Drag Race: UK vs The World’: Deze internationale queens nemen het tegen elkaar op

Binnenkort verschijnt er een nieuw format van RuPaul’s Drag Race: RuPaul’s Drag Race: UK vs The World. Daarin zullen queens van edities van het programma uit verschillende landen het tegen elkaar opnemen. En die queens zijn nu bekendgemaakt.

Vanaf dinsdag 1 februari 2022 kan je op BBC Three kijken naar RuPaul’s Drag Race: UK vs The World. Daarin nemen negen dragqueens uit vier verschillende landen het tegen elkaar op in het ultieme All Star-seizoen. Dit zijn de negen deelnemers.

Verenigd Koninkrijk

Baga Chipz

Aangezien het seizoen de naam RuPaul’s Drag Race: UK vs The World kreeg, zijn de Britse queens dus de uitdagers van dienst. De eerste is Baga Chipz. Baga is duidelijk nog geen haar veranderd sinds haar deelname aan het eerste seizoen van RuPaul’s Drag Race UK. Daarin eindigde ze op de derde plaats.

Baga Chipz is een rasechte comedy queen en wist zo te winnen in verschillende comedy opdrachten, waaronder de oh zo belangrijke Snatch Game. Baga laat ook alvast weten dat ze haar tanden en lippen heeft laten doen en enkele botox-injecties heeft gekregen. En met die nieuwe look kreeg ze duidelijk nog een portie zelfvertrouwen. Als we haar moeten geloven, maakt de rest alvast geen schijn van kans.

Blu Hydrangea

Blu Hydrangae komt net zoals Baga Chipz uit het eerste seizoen van RuPaul’s Drag Race UK. Daar eindigde ze op de vijfde plaats. Blu had in haar seizoen de slagzin: “Let’s paint the town Blu“. Die ruilt ze nu voor de gelegenheid in voor: “Let’s paint the world Blu“.

Waar Baga in het eerste seizoen van RuPaul’s Drag Race UK de comedy queen was, imponeerde Blu elke week met haar make-upskills. Baga en Blu zitten bovendien samen met Davina de Campo uit hetzelfde seizoen in de groep Frock Destroyers. Zullen ze steun vinden in elkaar of zal dit het juist moeilijker maken om het tegen elkaar op te nemen?

Cheryl Hole

De derde Britse queen is Cheryl Hole. Ook zij was te zien in het eerste seizoen van RuPaul’s Drag Race UK. Zij eindigde daarin op de vierde plaats en greep dus net naast het podium. Maar nu lijkt ze helemaal klaar te zijn voor de overwinning.

In haar seizoen wist Cheryl geen enkele challenge te winnen, maar nu is ze vastberaden om als winnaar uit de bus te komen. “Ik ben klaar om te tonen dat ik niet langer middelmatig ben.”

Verenigde Staten

Jujubee

Voor de Verenigde Staten zijn er twee queens afgevaardigd. De eerste is Jujubee. Zij heeft het meeste ervaring met RuPaul’s Drag Race, want ze was te zien in het tweede seizoen van de originele Amerikaanse versie. Maar daarna verscheen ze ook in het eerste én het vijfde seizoen van RuPaul’s Drag Race: All Stars.

Jujubee heeft daarbij een indrukwekkend palmares. In de drie seizoenen waarin ze al te zien was, haalde ze telkens de finale. Zo werd ze derde in haar eigen seizoen en in het eerste seizoen van All Stars. In het vijfde seizoen van All Stars eindigde ze op de tweede plaats en greep ze net naast het kroontje. Lukt het haar in RuPaul’s Drag Race: UK vs The World wel?

Mo Heart

Monique Heart veranderde recent haar artiestennaam naar Mo Heart en zal dus ook onder die naam deelnemen. “Mo Heart is de 2.0-versie van Monique Heart”, zo waarschuwt ze alvast de concurrentie. Mo Heart was te zien in het tiende seizoen van RuPaul’s Drag Race, waarin ze op de achtste plaats eindigde.

Ook Mo was te zien in RuPaul’s Drag Race: All Stars. Zij nam deel aan het vierde seizoen, waarin ze op de derde plaats eindigde. Wordt het derde keer goede keer voor haar?

Canada

Jimbo

Het laatste land dat meerdere queens aflevert, is Canada. De deelneemsters komen beiden uit het eerste seizoen van RuPaul’s Drag Race Canada. De eerste is Jimbo, zij eindigde op de vierde plaats en aast nu dus vooral op een podiumplaats.

In RuPaul’s Drag Race Canada was Jimbo een van de lievelingen van het publiek, waardoor velen er nog steeds van overtuigd zijn dat zij het verdiende om te winnen. Jimbo en haar gigantische borsten zijn er alvast helemaal klaar voor.

Lemon

De tweede Canadese queen is Lemon. Zij eindigde op de vijfde plaats in het eerste seizoen van RuPaul’s Drag Race Canada. Hoewel Lemon haar seizoen binnenkwam als dance queen, maar ze bewees zich in de verschillende comedy opdrachten. Lemon is van vele markten thuis en is dus zeker een kanshebber voor de eindoverwinning.

Lemon laat alvast weten dat ze zich niet zal inhouden tijdens de wedstrijd en dat de andere kandidaten ongetwijfeld bang zullen zijn van haar.

Nederland

Janey Jacké

Ook Nederland stuurt z’n vertegenwoordiger in de vorm van Janey Jacké. Zij werd tweede in het eerste seizoen van Drag Race Holland. Janey laat weten dat ze van alle markten thuis is. Ze ziet er dan wel uit als een beauty queen, maar ze kan ook performen en moppen tappen.

Janey krijgt ook de vraag wat haar zwakke plek dan wel is. Een antwoord op die vraag moet ze schuldig blijven, want ze is helemaal flawless. Dat belooft!

Thailand

Pangina Heals

De vreemde eend in de bijt, is Pangina Heals. Zij was te zien in Drag Race Thailand, maar niet als deelneemster. Pangina is namelijk de cohost van het programma in Thailand. Omdat Pangina nog niet heeft deelgenomen aan Drag Race is ze dus een gevaarlijke tegenstander, want niemand weet wat ze van haar kunnen verwachten.

Naar eigen zeggen, kan Pangina het allemaal. “Ik kan zingen, dansen, acteren en een bitch zijn.” De perfecte eigenschappen dus voor een deelnemer aan RuPaul’s Drag Race. Ze omschrijft zichzelf als een Aziatische kameleon die verschillende soorten drag zal tonen. Wordt het voor Pangina al meteen een schot in de roos bij haar eerste deelname?

Meer
Lees meer...