Russen verkiezen Vladimir Poetin als knapste man van Rusland

Vladimir Poetin mag zich op 68-jarige leeftijd nog steeds de knapste man van Rusland noemen. Dat blijkt toch uit een enquête waar 18 procent van de ondervraagde mannen en 17 procent van de vrouwen president Poetin kozen als knapste bekende Rus. Niemand wist meer stemmen te verzamelen.

Verkiezingen winnen is zo’n beetje het handelsmerk van de Russische president Vladimir Poetin. Het is dankzij zijn verpletterende verkiezingsoverwinningen – met wat hulp van controversiële grondwetswijzigingen en het opsluiten van oppositieleiders – dat de 68-jarige Poetin al zo lang de machtigste man van Rusland is.

Meest aantrekkelijke Rus

Deze keer is het echter een heel andere verkiezing waar Poetin als beste uit kwam. De Russische vacaturewebsite SuperJob vroeg in de periode van 22 maart tot 1 april aan 1000 volwassen Russische mannen en evenveel vrouwen wie volgens hen de meest aantrekkelijke bekende Rus is.

Isopix

Mannen kiezen zichzelf, vrouwen kiezen niemand

Hoewel Vladimir Poetin dus de algemene winnaar is, hebben zowel de mannen als de vrouwen iemand anders helemaal bovenaan staan. 19 procent van de mannen noemt namelijk zichzelf de meest aantrekkelijke man. Toch gaat het zelfvertrouwen van de Russische mannen duidelijk achteruit. In 2012 noemde 26 procent namelijk nog zichzelf.

Die opvallende keuze van de Russische mannen kan wel niet op steun rekenen van hun vrouwen. Bij hen heeft namelijk maar liefst 18 procent “niemand” geantwoord. Dat is zeven procent meer dan negen jaar geleden.

Na Poetin, die het trouwens één procent minder goed doet dan vorig jaar, en “mezelf” en “niemand” vinden we de charismatische acteur Dmitry Nagiyev (3 procent), Vikings-acteur Danila Kozlovsky en Konstantin Khabensky (beiden 2 procent).

Meer
Lees meer...