Left Right
scrollTop top

Zo wil Ryanair vanaf 1 juli opnieuw vluchten organiseren


Ryanair vliegtuig
© Shutterstock

Ryanair was een van de eerste Europese luchtvaartmaatschappijen die in deze coronacrisis besloten om geen passagiers meer te vervoeren. Daardoor ligt de lagekostenmaatschappij nu al bijna twee maanden stil. Maar vanaf 1 juli wil Ryanair opnieuw beginnen vliegen.

“Het is belangrijk voor onze klanten en ons personeel dat we vanaf 1 juli kunnen terugkeren naar enigszins normale vluchtschema’s”, zegt Eddie Wilson, CEO van Ryanair. “Na vier maanden is het tijd om Europa weer aan het vliegen te krijgen, zodat we vrienden en families kunnen herenigen, mensen kunnen terugkeren naar hun werk en het toerisme in Europa, dat voor miljoenen banen zorgt, opnieuw kunnen opstarten.”

1.000 vluchten per dag

De luchtvaartmaatschappij beklemtoont wel dat een heropstart afhankelijk is van de Europese Unie, die momenteel nog beperking op vliegverkeer moet opheffen. Daarnaast zijn ze ook afhankelijk van eventuele extra maatregelen die van kracht zijn op verschillende luchthavens.

Op 1 juli wil Ryanair opnieuw zo’n 1.000 vluchten per dag doen, goed voor 40 procent van hun bezetting van voor de coronaciris. Die vluchten zullen 90 procent van hun vroegere bestemmingen aandoen. Eerder liet de Ierse lagekostenmaatschappij al weten 3.000 piloten en cabinepersoneel, ofwel 15 procent van hun personeel, af te danken.

Extra veiligheidsmaatregelen

Ryanair deelde vandaag ook een video die moet duidelijk maken hoe zij vanaf 1 juli besmettingen met het coronavirus willen voorkomen op hun vluchten. Aan passagiers wordt aangeraden om altijd online in te checken, bij voorkeur met priority. Ook je baggage kan je op de luchthaven inchecken aan de self-service.

Mogelijk zullen ze, voor je opstapt, ook je temperatuur nemen en je naar huis sturen als die te hoog is. Daarnaast vragen ze ook iedereen om indien mogelijk aan social distancing te doen en een mondmasker te dragen. Op de luchthaven zal ook ontsmettingsgel voorzien zijn en dagelijks zullen vliegtuigen grondig ontsmet worden.

Aan de boarding gate mag je niet meer aanschuiven, al wordt niet direct gezegd hoe ze dat praktisch zullen organiseren. En ook op het vliegtuig mag je niet aanschuiven aan het toilet en moet je blijven zitten tot de steward je de toestemming geeft om naar het toilet te gaan.

Zo wil Ryanair besmettingen voorkomen op hun vluchten


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899