Samsung geeft zijn smartphones vanaf nu 4 jaar updates: deze toestellen komen in aanmerking

Samsung heeft aangekondigd dat het al zijn Galaxy-smartphones en -tablets minimaal vier jaar lang beveiligingsupdates zal blijven aanbieden. Deze regeling geldt voor alle toestellen die in 2019 of recenter op de markt zijn gekomen.

Waarom zijn beveiligingsupdates belangrijk? Smartphones zoals de Samsung Galaxy’s werken met het besturingssysteem Android. Hoewel dat in het begin perfect kan werken, worden er na verloop van tijd altijd wel kleine veiligheidslekken ontdekt die misbruikt kunnen worden door hackers. Daarom is het belangrijk dat fabrikanten regelmatig een update uitsturen die zo’n veiligheidsproblemen oplost. 

  • Als er zo’n update beschikbaar is, zal je smartphone je daarvoor altijd een melding tonen. Daarnaast kan je ook in je instellingen controleren of je wel de meest recente software hebt. Het is dan ook belangrijk om nieuwe updates zo snel mogelijk te installeren.
  • Dat Samsung zich er nu toe verbindt om zijn Galaxy’s vier jaar lang te blijven updaten – in plaats van de huidige drie jaar – is een belangrijke stap. Tot nu toe moesten Android-toestellen het op dit vlak namelijk altijd afleggen tegen iPhones, die meestal veel langer updates krijgen van hun besturingssysteem iOS. Dat verschil lijkt nu deels weggewerkt.
  • Het is wel belangrijk om op te merken dat die vier jaar begint te lopen vanaf het moment dat Samsung een bepaalde smartphone lanceert. Wie nu een Samsung Galaxy uit 2019 koopt, is maar één jaar zeker van beveiligingsupdates.

Welke Samsung Galaxy’s staan op de lijst? Alle toestellen die vanaf 2019 zijn uitgekomen, krijgen minstens vier jaar beveiligingsupdates. Het gaat onder andere om de Z-, S-, Note-, A-, M-, XCover- en Tab-series. De volledige lijst vind je op de website van Samsung.

Hoe vaak zal Samsung een update uitsturen? Hoe frequent je Samsung-smartphone of -tablet een nieuwe update krijgt, hangt af van welk type het is.

  • Duurdere en recentere smartphone krijgen maandelijks een beveiligingsupdate.
  • Voor goedkopere of iets oudere smartphones is dat één keer per kwartaal.
  • Op de website van Samsung kan je een uitgebreide lijst zien met alle modellen onderverdeeld volgens hoe vaak ze geüpdatet kunnen worden.

Lees ook: 

Meer
Lees meer...