Samsung komt met Simband, een futuristische gezondheidswearable

Op z’n Voice of the Body event in San Francisco heeft Samsung een “next generation health-tracking wristband” getoond. Je draagt het als een horloge en het meet je gezondheid. Samsung steekt met de introductie van deze Simband Apple nog maar eens de loef af: dat kondigt pas volgende week z’n gezondheidsplatform Healthbook aan.

Samsung wil de lead nemen in de race om de ultieme wearable te bouwen, zei Ram Fish, president of digital health van Samsung Electronics. Daarop liet hij Simband zien. Die draag je als een horloge en hij meet constant dingen zoals je bloeddruk, ademhaling, hartslag, lichaamsvocht, je bloedglucosespiegel en het zuurstofniveau in je bloed. Simband zou zelfs de luchtkwaliteit kunnen meten.

De Simband ziet eruit zoals een Gear. Er zit een chipset in die half zo groot is als een SD-kaartje met aan boord een 28 nanometer 1GHz dual-core ARM A7 processor. Daarnaast ook WiFi en Bluetooth, zodat je draadloos kan connecteren en bijvoorbeeld je data ook kan opslaan of recht naar je dokter sturen. 

SAMI

Samsung introduceerde ook een nieuw open software platform dat SAMI heet (Samsung Architecture Multimodal Interactions) langs waar data in de cloud wordt opgeslagen. Ontwikkelaars kunnen gebruikmaken van dit gezondheidsplatform en data van sensoren meten om de gegevens vervolgens naar de cloud te sturen. Gebruikers kunnen via SAMI hun leef-, slaap- en eetpatroon volgen en in kaart brengen. 

Samsung gaat ook 50 miljoen dollar uittrekken voor een wedstrijd waarbij ontwikkelaars worden gevraagd om applicaties, nieuwe sensortechnologieën en algoritmes voor SAMI te maken. Samsung heeft nog geen releasedatum voor de Simband of SAMI, maar zegt wel dat ontwikkelaars tegen het einde van dit jaar van SAMI gebruik kunnen maken.

Meer
Lees meer...