Left Right
scrollTop top

Samsung stelt Galaxy A52, A52 5G en A72 voor: eersteklas camera en display aan betaalbare prijs


Samsung Galaxy A72
© Samsung Galaxy A72 – Bron: Samsung.

Samsung heeft drie nieuwe smartphones uit zijn Samsung Galaxy A-serie aangekondigd. Het gaat om de Galaxy A52, A52 5G en A72. De toestellen bieden een eersteklas camera en goede beeldkwaliteit voor een betaalbare prijs.

In het nieuws: Samsung heeft vandaag de Galaxy A52, A52 5G en A72 onthuld. Die smartphones maken deel uit van de Galaxy A-serie waarmee Samsung degelijke kwaliteit wil aanbieden in het middensegment.

 • “Wij streven ernaar om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om hun leven te veraangenamen met de beste technologie. Daarom hebben we de visie ontwikkeld om met de Galaxy A-serie de nieuwste Galaxy-innovaties voor iedereen toegankelijk te maken”, zegt Davy Moons, Head of Marketing Mobile Division bij Samsung België. “In de Galaxy A52, A52 5G en A72 komt alles wat de Galaxy-merkfilosofie zo uniek maakt samen voor een toegankelijke prijs.”

Camera: Samsung wil met de Galaxy A52, A52 5G en A72 zijn innovaties op het vlak van camera’s in smartphones nu ook integreren in het middensegment.

 • De drie modellen zijn voorzien van een quad-camera. De hoofdcamera is telkens 64 MP. Daarnaast is er een Ultra Wide-camera van 12 MP en een macrocamera van 5 MP.
 • Met de A52 (5G) kan tot 10 keer digitaal gezoomd worden. De A72 kan zelfs 30x digitaal of 3x optisch zoomen.
 • Artificiële intelligentie deelt foto’s tijdens het nemen op in 30 verschillende categorieën en maakt zo optimale foto’s.
 • Ook andere opties zoals optische beeldstabilisatie en nachtmodus moeten in alle omstandigheden voor de meest ideale foto’s zorgen.

Display: De nieuwe Galaxy A-serie beschikt over de nieuwste technologie voor smartphonedisplays.

 • De Galaxy A52 5G heeft een verversingssnelheid van 120 Hz, op de Galaxy A52 en A72 is dat 90 Hz. Daardoor worden video’s en scrollen heel soepel.
 • Andere opties zoals Eye Care en een verhoogde helderheid zorgen ervoor dat kijken naar het scherm van deze smartphones in alle omstandigheden aangenaam is.

Andere specs: Ook op andere vlakken heeft Samsung de nieuwe Galaxy A-serie uitgerust met heel wat indrukwekkende specs.

 • De Galaxy A52, A52 5G en A72 hebben een IP67-classificatie en zijn water- en stofbestendig. Daarmee zijn ze enkele van de weinige smartphones in hun prijsklasse die die classificatie hebben.
 • De A52’s hebben een batterijcapaciteit van 4.500 mAh en de A72 van 5.000 mAh. Daarmee kan je bij gewoon gebruikt zelfs twee dagen met je smartphone doen.
 • De Samsung Galaxy A52 5G is – zoals de naam al aangeeft – compatibel met 5G.
 • Net zoals bij al zijn nieuwe smartphones zal Samsung ook deze drie modellen ten minste vier jaar lang gegarandeerd voorzien van software-updates.

Beschikbaarheid? De nieuwe Samsung Galaxy A-serie is nu beschikbaar in België. Voor de A52 betaal je 349 euro, voor de A52 5G 429 euro en de A72 kost 449 euro. De drie modellen verschijnen in de kleuren violet, blauw, zwart en wit.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…