‘Scheire en de Schepping’: Derde aflevering zorgt voor ‘Nonkels’-reünie

Deze week is het alweer tijd voor de derde aflevering van Scheire en de Schepping op Play4. Daarin krijgt presentator Lieven Scheire opnieuw bezoek van vier interessante gasten. En dat zijn deze week zeker niet van de minsten, want het programma zorgt namelijk voor een heuse reünie van de cast van Nonkels.

Het is ondertussen al meer dan tien jaar geleden dat Scheire en de Schepping voor het eerst te zien was op Play4. Drie jaar na het voorlopig laatste seizoen keerde Scheire en de Schepping vorige week dus terug.

Aan het decor en programma is weinig veranderd, maar de kijker moest dit seizoen wel afscheid nemen van eenmansorkest Stan Lee Cole. Dit seizoen voorziet Die Verdammte Spielerei de muziek.

Panel

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen waren William Boeva, Celine Van Ouytsel, Frances Van Broekhuizen en Jonas Geirnaert al te gast. Vorige week werden zij afgelost door comedians Lukas Lelie en Dena Vahdani en nieuwe gezichten Roosje Pertz en Fuad Hassen.

Deze keer is het aan Jelle De Beule, Wim Willaert, Manu Van Acker en Isabelle Van Hecke om plaats te nemen aan de tafel. Zij kennen elkaar al langer, want alle vier spelen ze een rol in de succesreeks Nonkels. Daarin spelen De Beule en Van Hecke het iconische koppel Luc en Karine, speelt Willaert Lucs broer Pol en Van Acker is dan weer een collega van Karine in de supermarkt.

Reünie

Het panel komt deze week te weten welke vogel de absolute camouflagekampioen is, hoe Duitsers efficiënt hun eitjes pellen en wanneer je aan een alligator kan schudden. Maar ook testen ze uit hoe hoog de luchtdruk eigenlijk écht is en dat komt niet zonder gevaren.

Bij de test laat Lieven een lucifer in een fles met een laagje brandalcohol vallen, waarna Manu en Isabelle alvast enkele meters achteruit vliegen uit schrik. Van een gezellige reünie gesproken!

Scheire en de Schepping is elke donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...