‘Scheire en de Schepping’: Deze vier panelleden zie je in de eerste aflevering

Vanaf deze week is Lieven Scheire terug met een gloednieuw seizoen van zijn succesvolle Scheire en de Schepping. Het is ondertussen al even geleden dat er nog nieuwe afleveringen te zien waren en dat betekent dat we ook heel wat nieuwe gezichten te zien krijgen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel oude elementen die terugkeren.

Het is ondertussen al meer dan tien jaar geleden dat Scheire en de Schepping voor het eerst te zien was op Play4. In het programma nodigde presentator Lieven Scheire altijd vier panelleden uit om samen met hen opvallende wetenschappelijke theorieën en uitvindingen te bespreken. 

Drie jaar na het voorlopig laatste seizoen keert Scheire en de Schepping terug. Daarbij zullen de kijkers afscheid moeten nemen van eenmansorkest Stan Lee Cole, want in dit nieuwe seizoen zal Die Verdammte Spielerei de muziek voorzien. Ook in het panel zullen er nieuwe namen opduiken.

Scheire en de Schepping

Vanaf morgen, donderdag 22 februari, zullen de kijkers dus opnieuw heel wat wetenschappelijke theorieën en technische snufjes voorgeschoteld krijgen. Zo zijn er zaken die zonder twijfel al eens in een oudere aflevering zijn besproken maar nu al verder zijn onderzocht. Ook AI zou wel eens een interessante rol kunnen spelen in het nieuwe seizoen.

Vier panelleden

Eerder maakte Play4 bekend welke namen we al mochten verwachten. Daarvan zijn er twee al meteen te zien in de allereerste aflevering, namelijk Jonas Geirnaert en William Boeva. Zij waren in vorige seizoenen ook al enkele keren te zien en zijn dus zelfs al een beetje een vaste waarde te noemen. Ze worden in de eerste aflevering bijgestaan door twee vrouwen: ex-Miss België Celine Van Ouytsel en operazangeres Frances Van Broekhuizen.

Die laatste zorgt met haar stem alvast voor een muzikaal intermezzo samen met Die Verdammte Spielerei. Daarnaast ontdekt het panel dat er een WK voor nerds bestaat en dat zangvogels over ingebouwde luiers beschikken. De vorst der vorser is deze week dan weer dokter Bert Van den Bogerd. Hij komt vertellen hoe je een oog kan herstellen met aardappelen.

Scheire en de Schepping is elke donderdag om 21.15 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...