Nieuw seizoen van ‘Scheire en de Schepping’ krijgt startdatum én nieuwe huisband

Het nieuwe seizoen van Scheire en de Schepping komt er heel binnenkort aan. Vanaf donderdag 22 februari ben je wekelijks weer welkom op Play4 voor een dosis weetjes, proeven, wetenschap en grappige panelleden

Het is ondertussen al meer dan tien jaar geleden dat Scheire en de Schepping voor het eerst te zien was op Play4. In het programma nodigde presentator Lieven Scheire altijd vier panelleden uit om samen met hen opvallende wetenschappelijke theorieën en uitvindingen te bespreken. 

Drie jaar na het voorlopig laatste seizoen keert Scheire en de Schepping binnenkort eindelijk terug. Dat raakte vorige maand al bekend, maar nu is er ook meer informatie. Zo weten we nu dat het nieuwe seizoen van start zal gaan op donderdag 22 februari.

Die Verdammte Spielerei

Daarnaast is er een grote nieuwigheid. Zo zal het beroemde eenmansorkest Stan Lee Cole niet meer te zien en horen zijn. In plaats daarvan komt het fanfareorkest Die Verdammte Spielerei. Die waren in het verleden al te zien en horen op onder andere Pukkelpop, de Gentse Feesten en heel wat plaatsen in het buitenland. Nu worden ze dus de vaste huisband van Scheire en de Schepping.

“Het is een hele eer om onszelf de nieuwe huisband te mogen noemen van Scheire en de Schepping. De verschillende rondes aan elkaar spelen met de meest dansbare jingles en af en toe eens assisteren bij een praktisch proefje hier en daar … We doen het allemaal!”, klinkt het bij Stefaan De Winter van Die Verdammte Spielerei.

Scheire en de Schepping gaat van start op donderdag 22 februari op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...