‘Scheire en de Schepping’ keert terug met nieuwe afleveringen

Scheire en de Schepping is terug van weggeweest. Het programma van en met Lieven Scheire was jarenlang een vaste waarde op zender VIER (nu Play4) en keerde in 2021 al eens terug. Nu komt er dus nog een keer een nieuw seizoen en daarin zal Lieven opnieuw heel wat bekende gezichten ontvangen aan zijn tafel.

Het is ondertussen al meer dan tien jaar geleden dat Scheire en de Schepping voor het eerst te zien was op Play4. In het programma nodigde presentator Lieven Scheire altijd vier panelleden uit om samen met hen opvallende wetenschappelijke theorieën en uitvindingen te bespreken. Dat alles gebeurde onder begeleiding van muziek van eenmansorkest Stan Lee Cole én met de hulp van Googleman.

Nieuw seizoen

Binnenkort zullen er dus nieuwe afleveringen verschijnen. Daarbij kan de kijker dus opnieuw heel wat wetenschappelijke theorieën en nieuwe technische snufjes verwachten. Sinds de laatste aflevering in 2021 is er namelijk opnieuw alweer heel wat gebeurd in de wereld van de wetenschap.

Zo zijn er zaken die zonder twijfel in de geschiedenis van het programma al eens aan bod gekomen zijn, die nu verder zijn onderzocht. Maar de grootste nieuwkomer is misschien wel de AI en het gebruik daarvan in dagdagelijkse zaken.

Klonen

Een exacte startdatum voor het nieuwe seizoen van Scheire en de Schepping is er nog niet, maar in een eerste video krijgen we alvast een tipje van de sluier over een mogelijk onderwerp. Zo zien we presentator Lieven Scheire praten over klonen, waarna we nog twee keer een variant van Lieven te zien krijgen.

Uiteindelijk zit er ook nog een derde én een Jonas Geirnaert verkleed als Lieven om aan te tonen “dat de eerste kloon niet altijd lukt, net als bij pannenkoeken”. Daarna doet ook Gert Verhulst kort zijn intrede om te vragen of hij plaats mag nemen in het panel. Daarbij stelt producer Lieven Scheire hem de vraag of hij nog niet genoeg op televisie komt, waarna nóg een Gert Verhulst opduikt. “Zet die kloonmachine af”, wordt er na een tijdje dan ook geroepen.

Scheire en de Schepping verschijnt dit voorjaar op Play4.

Meer
Lees meer...