‘School Of Rock’ viert 20-jarig bestaan met een castreünie

In een recent interview met Amerikaans nieuwsmagazine Entertainment Tonight liet acteur Jack Black vallen dat de cast van School Of Rock mogelijk zal herenigen naar aanleiding van het twintigjarig bestaan van de film.

“Jack Black is getting the band back together”, klinkt het. De 53-jarige Amerikaanse acteur, die nu ook in de nieuwe Mario Bros.-film te horen is, bevestigt in het interview dat hij een reünie met de volledige cast wel ziet zitten. “Ik ben benieuwd hoe iedereen nu is”, zegt hij.

De film ging in 2003 in première en sommigen van de cast waren nog kinderen op het moment dat de film gedraaid werd. “Al die kinderen waren tien jaar oud toen we die film maakten en nu zijn ze allemaal dertig”, lacht Black. Een reünie zit er dus aan te komen.

Hoogtepunt

In datzelfde interview vertelde Black aan Entertainment Tonight dat School of Rock het hoogtepunt van zijn carrière blijft tot nu toe. “Mijn beste herinneringen zijn gewoon die groep kinderen, en hoe grappig en geweldig ze waren”, zei hij indertijd.

School Of Rock

De film werd geregisseerd door Richard Linklater en geschreven door Mike White, bekend van de HBO-serie The White Lotus. De film vertelt het verhaal van muzikant Dewey Finn, gespeeld door Jack Black, die een groep schoolkinderen samenbrengt om een ​​’Battle of The Bands’ te winnen. 

School of Rock werd op 3 oktober 2003 uitgebracht door Paramount Pictures en bracht wereldwijd zo’n 120 miljoen euro op. De film kreeg positieve recensies, vooral door Blacks humor. Het was de meest opbrengende muziekkomedie aller tijden tot de release van Pitch Perfect 2 in 2015.

De film bracht een gelijknamige Broadway-musical in 2015 en een serie op Nickelodeon in 2016 voort.

Meer
Lees meer...