‘Scooby-Doo’ krijgt live-actionremake op Netflix

Binnenkort komt Scooby-Doo terug in een andere vorm. Na de succesvolle tekenfilmversies en zelfs al enkele live-actionversies, komt ook Netflix binnenkort met een nieuwe draai aan de populaire personages. Wanneer de serie precies zal verschijnen, is niet bekend.

Netflix is nog steeds een van de grootste spelers op vlak van remakes van populaire tekenfilms, strips en animes. Zo maakte de streamingdienst al overtuigende versies van Dead Boy Detective, Wednesday en One Piece. Deze keer staat er een remake van de populaire serie Scooby-Doo op de planning.

Scooby-Doo

Doorheen de jaren zijn er al heel wat verschillende versies van Scooby-Doo verschenen. De populairste is zonder twijfel de cartoon van Hanna-Barbera. De eerste aflevering van die reeks verscheen al in 1969 en was ook nadien nog jaren overal te zien. Ook in ons land verschenen er verschillende seizoenen van de cartoon.

Het succes van Scooby-Doo zorgde ervoor dat de reeks nadien nog heel wat spin-offs, films en zelfs videogames kreeg. Hoewel het ondertussen al een tijdje geleden is dat er van een nieuw project nog sprake was, komt daar binnenkort dus verandering in.

Nieuwe serie

Volgens Variety is Netflix namelijk druk in de weer met het maken van een nieuwe live-actionreeks rond de bekende personages van Iwao Takamoto. Over de inhoud is nog niet veel bekend, maar Josh Appelbaum (Citadel, Teenage Mutant Ninja Turtles) en Scott Rosenberg (Venom, Jumanji) zouden instaan voor de scenario’s en ook producen.

De nieuwe serie zal onder de noemer van Warner Bros. worden uitgebracht. Wanneer de reeks precies op Netflix zal verschijnen, is niet bekend.

Meer
Lees meer...